Begeleiders, vrijwilligers en bewoners sluiten dag met polonaise af
Begeleiders, vrijwilligers en bewoners sluiten dag met polonaise af Foto: 's Heeren Loo

Vrijwilligers NLDoet steken handen uit de mouwen

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Alles vegen, planten en bloemen overpotten en plantenbakken verven. Vrijwilligers zijn vrijdag 11 maart heel de dag in de weer geweest om het dakterras van Joost de Moor, locatie van gehandicaptenorganisatie ’s Heeren Loo, om te toveren tot een snoezeltuin. Met succes! Voortaan kunnen de bewoners met een ernstig meervoudige beperking ook buiten genieten.

Waar voorheen het dakterras amper aangekleed was, is het door de metamorfose een plek voor bewoners waar alle zintuigen geprikkeld worden. Blauwe en witte bloembakken vol kleurrijke plantjes en versieringen, zoals vlinders, vrolijken de buitenplaats op. De groep vrijwilligers stak tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, de handen flink uit de mouwen.

Om er een echt feestje van te maken, zorgde akoestische band Woodworks voor muziek na een dag hard werken. Bewoners genoten van de vrolijke nummers, net als de begeleiders en vrijwilligers. De sfeer zat er zó goed in, dat op het laatste nummer (‘Er staat een paard in de gang’) een polonaise dan ook niet kon ontbreken.

De locatie kreeg niet alleen hulp van vrijwilligers, ook vanuit diverse bedrijven kwam er ondersteuning.

Begeleiders, vrijwilligers en bewoners genieten van muziek