De Piek pakt uit met avond vol rhythm ‘n blues

VLISSINGEN - Blues, rock ‘n roll en rootsmuziek doen het goed in de Piek. Zaterdagavond 26 maart spelen Earl Jackson en Georgina Peach in het poppodium. Ze worden begeleid door CC Jerome Allstars. Het belooft een avond oprechte blues, soul en rock ’n roll in de traditie van de aloude rhytmn & blues revues te worden, zoals die in de jaren ‘50 en ‘60 in de VS en Engeland plaatsvonden.

Engelsman Earl Jackson noemt zichzelf ‘The Earl of Rhythm ’n Blues, The Earl of Rock ’n Roll, Chuck Berry’s ‘love child’ en dat is niet voor niks. Jackson staat garant voor woeste rock ’n roll en gitaaruitbarstingen. Behalve muziek van Chuck Berry speelt hij vergeten blueskrakers van onder anderen Howlin’ Wolf, gekruid met Britse humor. Georgina Peach heeft een prachtig authentieke zangstem komt met een opzwepende show vol soul classics. Earl Jackson is bijna de personificatie van de legendarische uitvinder van de rock ’n roll, de onvergetelijke Chuck Berry. Begeleiders CC Jerome (gitaar en zang) en zijn Allstars hebben twee Vlissingers in de gelederen: Sander Elderkamp op drums en Glenn ’t Gilde op tenor saxofoon. Roland Bakker speelt Hammondorgel en piano, Mikkel van der Meulen bariton sax en Jan Vermeulen basgitaar.

De zaal is open om 20 uur en het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en in de voorverkoop 12,50 euro.[n]


Zaterdag 26 maart 20.00u in De Piek: Earl Jackson en Georgina Peach