Vrijdag 18 maart

Benefietconcert voor Oekraïne

19:30 | Sint Jacobskerk

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Zij leven in angst en onzekerheid maar ook wij kunnen helpen met de opbrengst van dit bijzondere concert. In nauwe samenwerking tussen Stichting Instandhouding St.Jacobskerk, ConcertenVlissingen en alle deelnemers is er een programma samengesteld dat recht doet aan de gevoelens die bij iedereen leven. Hieraan werken mee de Vlissingse koren Zeeuws Byzantijns Koor Srétenieje en Cantus Choralis. Bijzondere gasten zijn de Russisch/Israëlische violiste Anna Lipkind-Mazor en de Russische pianist Slava Poprugin.

 

Zaterdag 19 maart

Open dag zelf-oogst tuinderij Plantalia

10:00 | 

Zelf-oogst tuinderij Plantalia doet mee aan de landelijke dag ‘Wij eten lokaal’ (wijetenlokaal.nl). De aangesloten CSA-tuinders, Herenboeren en voedselcoöperaties houden open dag voor belangstellenden. Je bent welkom komende zaterdag 19 maart van 10:00 tot 16:00 op de Welzingseweg 2C te Ritthem. Meer informatie vind je op de website https://plantalia.nl

 

Boekenmarkt

10:00 | Clubgebouw De Blazer

Op zaterdag 19 maart houdt de Souburgse muziekvereniging Vlijt en Volharding weer een boekenmarkt. Naast boeken kunt u ook terecht voor gezelschapsspelletjes, puzzels en natuurlijk diverse soorten geluidsdragers. De afgelopen weken zijn er verschillende oproepen geweest om spullen ten behoeve van de markt te doneren aan onze vereniging. De opbrengst is bestemd voor het instrumentenfonds van de club. Spullen kunt u nog afgeven bij ‘De Blazer’ op woensdag 16 maart van 19.00u tot 20.30u, u kunt ook mailen naar secretaris@vlijtenvolharding.net om een afspraak te maken. De inmiddels traditionele boekenmarkt wordt gehouden in het eigen clubgebouw “de Blazer” aan de Ritthemsestraat 45 in Oost-Souburg. De boekenmarkt duurt van 10:00 tot 15:00 uur.


Zondag 20 maart

Elenora Maria Yin-Lian Hu sopraan en Natalia Pavlova piano

13:30 | Sint Jacobskerk

ConcertenVlissingen in de Sint Jacobskerk. Elenora Hu is november 2021 met overtuiging winnaar geworden in het TV-programma ARIA en was ook een van de grote ontdekkingen tijdens het Grachtenfestival Amsterdam 2019 en prijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Het publiek kon geen genoeg krijgen van haar natuurlijke performance, grote muzikaliteit en uitzonderlijke techniek bij haar optreden in het Vondelpark Openluchttheater. Ze studeert naast het Utrechts Conservatorium ook nog Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Natalia heeft in Nederland en Rusland veel professionele zangers begeleid en werd bij een concours in Odessa (Oekraïne) onderscheiden als "De beste begeleider van klassiek vocaal”. Ze brengen een magistraal programma met liederen van componisten vanaf de Russische romantiek tot het Franse impressionisme. Grote Russische romantici als Tsjaikovski en Rimski-Korsakov hadden sterke invloed op onder meer Rachmaninoff en de Italiaanse impressionist Respighi. Zo slaagde m.n. Tsjaikovski erin om invloeden uit de West-Europese klassieke muziek succesvol te verbinden met de Russische muziek. Ook werk uit de laatste meesterlijk geschreven opera's van de geniale Italiaanse componisten Puccini met "Turantot” en Rossini met "Semiramide” ontbreken niet op het programma. www.concertenvlissingen.nl


Rondleiding Nollebos

10:00 | Parkeerplaats Zwanenburg

Bijna een eeuw geleden, begon op initiatief van toenmalig burgemeester van Woelderen, de aanleg van het Nollebos, dat bedoeld was als sociaal park voor de bewoners van Vlissingen en omgeving. Sindsdien hebben de geschiedenis en de natuur het park gevormd tot een veelzijdig en waardevol gebied met een rijke flora en fauna. In alle jaargetijden valt er wel iets te beleven in dit parkachtige bos, waar ook de invloed van zoute kwel nog te merken is. Bent u ook benieuwd wat er allemaal te zien is in dit gebied, gaat u dan eens mee met een excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op zondag 20 maart 10.00u: De lente ontwaakt. Het vertrekpunt voor de excursie is: vanaf de parkeerplaats Zwanenburg (bij de sauna) aan de Zwanenburgseweg, 4384 JA Vlissingen. De wandeling zal ongeveer 1,5 duren. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids. Vooraf graag aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.