troubadour tijdens jaarvergadering
troubadour tijdens jaarvergadering Foto: huub

KBO landelijk en KBO
Vlissingen

VLISSINGEN - De KBO is een zelfstandelijke seniorenbond met een eigen afdeling. Landelijk vertegenwoordigt de KBO de belangen van senioren bij de overheid en instanties betreffende vervoer, huisvesting, verzekeringen en andere zaken die van belang zijn voor senioren.


De provinciale KBO Zeeland vertegenwoordigt de plaatselijke verenigingen met adviezen en ondersteuning. De plaatselijke KBO Vlissingen zijn het belangrijkste deel van het geheel want daarin zitten leden met hun zorgen en vragen.De jong gepensioneerden hebben, blijkt ons, niet zo'n behoefte aan bonden, maar met de jaren lopen ook zij aan tegen problemen en zorgen waar een oplossing voor moet worden gevonden. het is bekend dat bij de overheid niets vanzelf gaat en het snel te laat is de de zorgen daardoor toenenem. De KBO kijkt graag vooruit en haar uitgangspunt is dan ook "belangenbehartiging voor nu en later" .

Daarom roepen wij jong gepensioneerden op nu lid te worden van onze KBO afdeling Vlissingen en omstreken en onze afdeling levendig te houden. Om binnen onze afdeling de contacten tussen de leden te verstevingen bierdt het bestuur passende activiteiten aan waar vrijblijvend aan kan worden deelgenomen. Voor jonge leden kunnen die aangepast worden aan hun wensen en behoeften. Daarnaast blijft de aandacht voor oudere senioren natuurlijk bestaan want ook zij zijn een belangrijke groep en zij ontmoeten elkaar graag. meldt u dus aan bij onze afdeling en u zult er geen spijt van krijgen maar wel meer contacten en inzicht in het ouder worden door de nieuwsbrieven die u krijgt van KBO Vlissingen, de provincie en het hoofdbestuur die maandelijks een mooi en informatief magazine uitbrengt. De activiteieten die wij organiseren zijn velerlei zoals museumbezoek, stedentripjes, filmvoorstellingen , etentjes, kijk op kunst, koffiebijeenkomsten en wandel en fietstochten. En natuurlijk onze jaarvergaderingen die altijd erg goed worden bezocht en met een hapje en drankje en een lezing of muziek. Zo ziet u dat wij een actief bestuur hebben. Geef u dus op als lid van onze vereniging en u zult er geen spijt van krijgen. het lidmaatschap kost u slechts 22 euro per jaar waarvoor u alle bovengenoemde zaken krijgt aangeboden.

Aanmelding kan via: secretariaat@kbo-vlissingen en huubkessel@zeelandnet.nl of telefonisch 0654262762.

Voor meer informatie `zie ook: www.kbo-pcob.nl ( landelijk) of www.kbozeeland.nl (provinciaal) en www.kbo-vlissingen.nl.[n]