VTV-acrotrio Aylin van der Hoeven-Tanfer, Elena Pronk en Maaike Matthijsse-de Jonge (vlnr)
VTV-acrotrio Aylin van der Hoeven-Tanfer, Elena Pronk en Maaike Matthijsse-de Jonge (vlnr) Foto: Maren Matthijsse

Vlissingse Turn Vereniging op verschillende fronten actief

VLISSINGEN - Op zaterdag 19 maart werd in Veldhoven de Districtsfinale acrogymnastiek geturnd waar enkele duo’s en trio’s van de Vlissingse Turn Vereniging aan meededen.


Zij lieten mooie en nette oefeningen zien wat resulteerde in een derde plaats voor Myrthe Jellema en Isha de Witte met een puntentotaal van 23.340 in de categorie dames paar E senior. Het trio Elena Pronk, Maaike Matthijsse-de Jonge en Aylin van der Hoeven-Tanfer behaalde met hun oefening 22.900 punten en daarmee een mooie eerste plaats in de categorie dames groep E senior. Het trio Bente Toornstra, Maren Matthijsse en Sofia Bellu lieten een nette oefening zien, zij behaalden met hun oefening de zesde plaats in de categorie dames groep E junior. Met hun derde en eerste plaats, gecombineerd met de resultaten van eerder wedstrijden hebben de twee seniorenteams zich knap geplaatst voor de halve finale, die in mei geturnd wordt. Een deel van de dames A-selectie van VTV turnde afgelopen zaterdag hun tweede individuele wedstrijd in Fijnaart. Nouk, Valerie, Savina en Amelie lieten zien tot de top van de pupillen 2 niveau 5 te horen. Nouk kwam met een vierde plaats heel dicht bij het podium! Gwenn turnde bij de pupillen 3 niveau 4 naar een mooi verdiende bronzen medaille. 

Behalve wedstrijden turnen wordt er bij VTV ook nog aan opleiding gedaan en afgelopen zondag werd in de Vrijenhovenzaal het afsluitend examen gehouden van de Niveau 3 cursus. Met het diploma van deze pittige cursus op zak mag er zelfstandig lesgegeven worden; Inger van Echelpoel en Yvette de Kam behaalden het diploma, waarmee ze toetreden tot de groep hoofdleiding van VTV. 


Informatie

Voor meer informatie zie de website: www.vtv-vlissingen.nl.[n]