Uitstekende stemming bij het Lentefeest van VTV.
Uitstekende stemming bij het Lentefeest van VTV. Foto: Frans Boogaard

Gevarieerd weekend voor Vlissingse Turn Vereniging

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Het weekend van 26 en 27 maart was een zeer gevarieerd weekend voor leden van de Vlissingse Turn Vereniging.

Allereerst werd in de Vrijenhovenzaal een zogenaamd meetmoment gehouden. Dit is voor jonge turnsters in de plaats gekomen van selectiewedstrijden., de onderbouw kinderen turnen drie keer per seizoen zo’n meetmoment. Dit gebeurt met een paar verenigingen, in dit geval EMM Terneuzen, Veldo uit Middelburg, Gymnastiekvereniging Voorwaarts uit Axel en het organiserende VTV. Tijdens zo’n meetmoment kunnen de turnsters laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben. Dit gebeurt op een speelse manier en de kinderen mogen meerdere malen de oefeningen/onderdelen laten zien. Er zijn geen prijswinnaars, iedereen gaat met een leuk diploma naar huis.

Tegelijkertijd werd in Zierikzee de tweede editie van de Open Zeeuwse Freerunning Kampioenschappen gehouden. Freerunning is een aparte tak van de turnsport die ook bij VTV beoefend wordt. Twaalf VTV’ers deden mee aan de kampioenschappen, waaronder de gebroeders Jelles en Loek van Geffen die tweede en derde werden in de categorie 16+, na Robert Driessen van Forza uit Goes.

Op zondag hield VTV een zeer gezellig Lentefeest voor de jonge leden. Door corona was een aantal feesten en evenementen in de afgelopen tijd niet doorgegaan maar nu kon het eindelijk weer. Twee groepen van in totaal ruim 150 kinderen hebben enorm genoten tijdens dit eerste verenigingsfeest sinds lange tijd. Met apenkooien, knutselen en een spelletjeskermis met als afsluiting een lekker broodje hadden de kinderen een hele leuke middag.

Voor meer informatie en foto’s zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.