Gebed voor Oekraïne
Gebed voor Oekraïne Foto: Ramon Mangold

Gebed voor Oekraïne in de Onze Lieve Vrouwe kerk

VLISSINGEN - Zaterdag 2 april is iedereen uitgenodigd in de Onze Lieve Vrouwe Kerk, Singel 106 in Vlissingen. Tussen 14.00 en 16.00 is de kerk open om te bidden voor de Oekraïne. Er worden gratis kaarsjes uitgedeeld en er is rustige muziek die helpt om in een sfeer van gebed te komen. 


Parochiepriester pater Thaddy de Deckere legt uit: “Wij geloven dat gebed een bijzonder krachtig wapen is om vrede te verkrijgen. Natuurlijk moeten we de mensen van Oekraïne ook praktisch helpen. Dat gebeurt al volop in Nederland. Ongelofelijk, zo ruimhartig als Nederlanders zijn: inmiddels is er al 150 miljoen euro gegeven! 

Naast het bijeenbrengen van zoveel materiële hulp willen we niet vergeten om te bidden voor vrede in dit zwaar getroffen land en heel bijzonder om kracht en troost voor al die mensen uit de Oekraïne die nu op de vlucht zijn of daar nog lijden.”

Ook op het Scheldeplein komt een mobiele kapel te staan waar mensen kaarsjes kunnen aansteken. Voordeel van een bezoekje aan de kerk is dat daar meer mensen tegelijk in kunnen, en het samen met anderen vurig bidden voor vrede kan een heel inspirerende ervaring zijn.[n]