EHBO oefening
EHBO oefening Foto: Jans Geuzebroek

Rode Kruis Zeeland zoekt nieuwe vrijwilligers

VLISSINGEN - Het Rode Kruis in Zeeland gaat op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De hulporganisatie wordt al sinds het begin van de coronapandemie gevraagd om extra te helpen. Veel mensen en organisaties doen een groot beroep op onze hulpverlening. In Zeeland zet een grote groep vrijwilligers zich dagelijks in bij zorginstellingen, bij vluchtelingenopvang en straks ook weer bij evenementen.


Het Rode Kruis ondersteunt momenteel het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) bij de noodopvang voor asielzoekers en vluchtelingen in Goes en Middelburg. Het Rode Kruis doet dit om deze opvang op een acceptabel niveau te houden: humaan en met aandacht voor essentiële basisbehoeften. Daarnaast kijkt het Rode Kruis Zeeland weer langzaam uit naar evenementen komend jaar. Evenementen eerstehulpverleners hebben bijna 2 jaar lang stilgezeten. 

Zij willen graag weer op pad en doen wat zij zo leuk vinden.


Oekraïne

Het Nederlandse Rode Kruis houdt de situatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten en bereidt zich voor op mogelijke hulpverlening. 

We hebben nauw contact met de Rode Kruisverenigingen om ons heen en in de regio, zodat wij goed kunnen inschatten wat de mogelijke noden zijn, mochten mensen hier in Zeeland aankomen.


Extra vrijwilligers nodig

Door de toename van de hulpvraag blijft het beroep op de vrijwilligers toenemen. Het Rode Kruis in Zeeland is dan ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor het noodhulpteam, als hulpverlener bevolkingszorg of tijdens evenementen. Nieuwe vrijwilligers worden volledig intern opgeleid en ontvangen een Rode Kruis EHBO-certificaat.


Online Webinar

Benieuwd naar het vrijwilligerswerk binnen het Rode Kruis? 

Op 11 en 18 april organiseert Rode Kruis Zeeland een online Webinar waar meer verteld wordt over het vrijwilligerswerk. Aanmelden voor deze webinar kan via: administratie.districtzld@rodekruis.nl

Meteen vrijwilliger worden? 

Meld je aan via de website: https://afdeling.rodekruis.nl/zeeland/[n]