Afbeelding
Foto: Marc Nolte

Ahmed Aboutaleb verzorgt dit jaar de H.M. van Randwijklezing

Door: Advertorial Algemeen

VLISSINGEN - De H.M. van Randwijk lezing wordt dit jaar uitsproken door Ahmed Aboutaleb. De lezing wordt gehouden op donderdag 5 mei 2022 in de Sint Jacobskerk en begint om 11 uur. Het thema is ‘Vrijheid, wat mag het kosten?’. Ahmed Aboutaleb is een Nederlandse bestuurder en politicus van Marokkaanse afkomst. Hij is sinds 2009 burgemeester van de gemeente Rotterdam.

Sinds 2005 is de lezing- genoemd naar de schrijver, journalist en verzetsheld H.M. van Randwijk(1909-1966) - onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland. In de lezing staan de begrippen vrijheid en verdraagzaamheid centraal. Eerdere sprekers waren onder andere prinses Mabel, Max van der Stoel, Kader Abdolah, Paul Scheffer, Ernst Hirsch Ballin, Heleen Dupuis, Lilian Gonçalves en Sigrid Kaag.

Toegangskaarten
Er is elke editie grote belangstelling voor de lezing. De gratis toegangskaarten zijn vrij te reserveren via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl. Op deze website staat een link naar het reserveringsysteem, de tickets zijn vanaf zaterdag 9 april 11 uur te reserveren.

H.M. van Randwijk was vooral een persoonlijkheid die optrad als het geweten van een geheel volk. Bestrijden van de crisis in de jaren dertig tot aan de stuwende kracht achter het illegale blad Vrij Nederland tijdens de oorlog. Ook na de oorlog bleef hij zeer actief. Van Randwijk vertegenwoordigde voor velen een bevrijdende stem, die richting en perspectief gaf. De initiatiefnemers van de jaarlijkse H.M. van Randwijklezing hebben zich laten inspireren door het leven en de publicaties van Henk van Randwijk. De H.M. van Randwijklezing wordt gehouden door prominente sprekers uit Nederland, van wie het comité verwacht dat zij in de lijn van Van Randwijk inspirerende visies zullen ontwikkelen om de weerbaarheid van de Nederlandse burger te vergroten. De deuren van de Sint Jacobskerk gaan om 10.30 uur open, de lezing begint om 11 uur. De H.M.van Randwijklezing wordt georganiseerd door het Van Randwijkcomité in het kader van de Four Freedoms door het jaar heen en het Bevrijdingsfestival Zeeland. De lezing wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland. Het Bevrijdingsfestival Zeeland vindt plaats op 5 mei 2022 in Vlissingen. Voor meer informatie:www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.