Het VTV-duo Myrthe Jellema (l) en Isha de Witte geconcentreerd bezig aan hun winnende oefening. Foto: Aylin Tanfer

Vlissingse Turn Vereniging scoort in diverse wedstrijden

VLISSINGEN - Op zaterdag 2 april werden zowel de Zeeuwse als de Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen gehouden. Bij deze turnwedstrijden, die gehouden werden in Zierikzee en georganiseerd door Delta Sport, deden zowel verenigingen uit Zeeland als uit de rest van Nederland en zelfs uit Belgiƫ mee.

Vanuit de Acro groep van de Vlissingse Turn Vereniging deden drie teams mee in het E niveau en het dames paar E senioren Myrthe Jellema en Isha de Witte behaalden op zowel de Zeeuwse als de Open Zeeuwse kampioenschap een eerste plaats. Hun bijna foutloze oefening met originele choreografie en elementen werd door de jury beoordeeld met een puntentotaal van 23.230, waarmee ze lieten zien bij de top in hun categorie te horen. Zij en team Elena Pronk, Maaike Matthijsse-de Jonge en Aylin van der Hoeven-Tanfer van VTV hebben zich na voorgaande wedstrijden dan ook al geplaatst voor de 1halve finale NK Acrogym in Gramsbergen, waar zij het zullen opnemen tegen de beste teams in hun categorie uit Nederland.

In de dames groep E junioren behaalde het trio Bente, Sofia en Maren een tweede plaats op het Zeeuwse kampioenschap en werden zij vierde op de Open kampioenschappen na een zeer nette en strakke oefening met een score van 21.440. Het team Elizabet, Nina en Lieke behaalde in dezelfde categorie een derde plaats op de Zeeuwse Kampioenschappen. Ook zij lieten een uitstekende oefening zien met een score van 19.830.

Tegelijkertijd met de acrowedstrijden werden er ook turnwedstrijden voor dames gehouden in Kaatsheuvel. Meerdere A- en B-selectie turnsters van VTV moesten aan de bak tijdens hun tweede individuele wedstrijd. Romy Prior turnde een hele goede wedstrijd en mocht een gouden medaille in ontvangst nemen, waarbij ze ook nog de hoogste score op brug turnde. Daarnaast waren er top tien noteringen voor Jennifer Verplanke, Isha de Witte, Destiny-Jane Vermaas en Myra Quist; ook Isa Schouten, Quinty Vreeke en Fleur van Klooster lieten mooie oefeningen zien.