Programma Koningsnacht en Koningsdag Ritthem

RITTHEM - Het bestuur van de Oranjevereniging heeft het genoegen u het programma voor Konings-nacht op dinsdag 26 april en Koningsdag op woensdag 27 april te mogen presenteren.


Koningsnacht dinsdag 26 april

19.00u Ritthemse Kermis in de Dorpsstraat voor jong en oud. De Oranjevereniging heeft Oud Hollandse spelletjes bedacht. Ook is er een springkussen voor de jeugd.

21.00u Start van de Koningsnacht in dorpshuis 'Ons Dorpsleven' met feestmuziek van Top 40 tot gouwe ouwe.

Koningsdag woensdag 27 april

8.45u Het luiden van de klok.

8.50u Reveille, geblazen vanaf de kerktoren.

8.55u Zingen van volkslied door iedereen.

9.00 uur Opening van de dag met lawaaioptocht op de wagen achter de trekker, door het dorp. Neem vooral je trommels, blikken en toeters mee, dan maken we het dorp alvast wakker! De stoet zal ook langs het sportveld rijden, waar we duiven, voorzien van een wedstrijdnummer voor ieder kind zullen oplaten. De snelste wint een prijsje. (Uitreiking bij de lampionoptocht).

9.15u Kinderspelen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen uit groep 1 en 2 zijn er individuele spelletjes. Voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 is er een vierkamp.

10.15u Korte pauze met een ijsje voor alle deelnemende kinderen.

10.30u Hervatten van de kinderspelen.

11.30u Einde van het ochtendprogramma met voor iedere deelnemer een prijsje en een versnapering.

13.15u Vierkamp in de Dorpsstraat. Iedereen boven de basisschoolleeftijd kan hieraan meedoen.

16.30u Start Bingo, in de zaal van het dorpshuis. Er zijn leuke prijzen voor de winnaar van iedere bingoronde. Deelname is uiteraard gratis.

19.00u Stoelendans voor de jeugd met een prijs voor de winnaar.

19.30u Concert door muziekvereniging Onda met o.a. het Ritthems volkslied.

20.00u Stoelendans voor de volwassenen met een prijs voor de winnaar.

20.30u Touwtrekcompetitie tussen de ploegen van de vierkamp en overigen. Inzet is een overheerlijke taart. Als slotstuk mogen de kinderen van het dorp tegen het winnende team

21.00u Lampionoptocht met als sluitstuk het rondedansje, traditioneel begeleid door onze Ritthemse brassband Onda. Vooraf is er de uitreiking van de prijs van de duivenwedstijd van tijdens de lawaaioptocht, van eerder in de ochtend.

Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten in dorpshuis Ons Dorpsleven.[n]