Veel eredivisieturnsters bij Turntoernooi in Vlissingen

VLISSINGEN - Het is inmiddels een prachtige traditie in de turnsport: de Zeeuwse Kampioenschappen en de Moreau Gymnastics Tour georganiseerd door Turnschool Zeeland. Op zaterdag 16 april en maandag 18 april is Vlissingen na twee jaar weer het middelpunt voor turnliefhebbers in Nederland.


Het is Turnschool Zeeland uit Vlissingen opnieuw gelukt om een groot aantal eredivisieturnsters naar Sporthal Baskensburg te lokken. Liefhebbers van damesturnen op het hoogste niveau kunnen nu dichtbij huis van een prachtig toernooi genieten. In totaal worden op dit internationale toernooi 180 turnsters verwacht waarvan er 70 turnsters (jeugd, junioren en senioren) uitkomen in de eredivisie. Op maandag 18 april zijn er naast Nederlandse topclubs als Turnz Amsterdam, Topturnen Zuid en Topturnen West-Hazekamp ook turnsters uit België, IJsland en Luxemburg vertegenwoordigd. De wedstrijden zijn maandag van 8.30 tot 18.00 uur. De hoofdwedstrijd met de eredivisieturnsters, waaronder EK-turnster Tisha Volleman, begint ’s middags om 14.30 uur.


Zeeuwse Kampioenschappen

Op zaterdag 16 april wordt gestreden door 270 wedstrijdturnsters uit Zeeland. Door het organiseren van de Zeeuwse Kampioenschappen maakt de Turnschool het mogelijk dat verenigingen uit heel Zeeland kunnen deelnemen aan een professioneel toernooi. De Zeeuwse wedstrijden zijn zaterdag van 8.15 tot 20.00 uur.

De wedstrijdvloer is ingericht met toestellen van Janssen-Fritsen, net als bij EK's en WK's waardoor met recht gesproken kan worden van een toernooi met internationale allure. Het publiek kan de scores volgen op grote tv-schermen die bij elk toestel staan opgesteld. Meer info op www.turnschoolzeeland.nl.[n]