Woensdag 13 april

Lezing en signeersessie

16:00 | Boekhandel 't Spui

Josephine Rombouts vertelt over haar nieuwe roman "Het gevaar van Cliffrock Castle", het laatste deel uit haar welbekende Castle serie. Deze roman wordt nu al haar meest persoonlijke genoemd.

 

Vrijdag 15 april

Aleksandra - voordracht en signeersessie

15:00 | Boekhandel 't Spui

Lisa Weeda debuteerde met haar actuele roman Aleksandra en vertelt daarin over haar familie en de geschiedenis van Oekraiene. Het boek is een echte aanrader en staat al wekenlang in de top 10 van best verkochte boeken. Toegang gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld

 

Koren en koralen van de Matthäus-Passion

16:00 | Sint Jacobskerk

Op Goede Vrijdag 15 april voert het Zeeuws Concertkoor koren en koralen uit van de Matthäus-Passion van Bach. Dit gebeurt tijdens de Goede Vrijdag viering van de Protestantse Kerk Vlissingen in de Sint Jacobskerk aan de Oude Markt in Vlissingen. Het passieverhaal wordt vertelt door Marcel Koopman. Jos Vogel begeleidt het koor op het orgel. Pim Overduin dirigeert. Voorganger is ds. Wout Alserda. Kerk open om 15.30 uur. Aanvang 16.00 uur. Toegang gratis. Meer info: info@pkn-vlissingen.nl, info@zeeuwsconcertkoor.nl, Martin Ruppert tel. 06-53240844.

 

Zaterdag 16 april

Onthulling Panorama Westkapelle

14:00 | machinefabriek van de Schelde

Op zaterdag 16 april wordt in Museum Panorama Walcheren in de Machinefabriek in Vlissingen het laatste geschilderde Panorama van Jo Dumon Tak onthult. Dit doek was klaar in 2020 maar door de Corona heeft er nooit een officiële onthulling kunnen plaatsvinden. Het doek zal onthuld worden door twee leden van het " Westkappels koor" om ongeveer 14.00 uur. Het koor zorgt voor de muzikale omlijsting onder leiding van Lenie Stokman-de Graaf. De kinderen uit Westkapelle hebben via de scholen een kleurplaat gekregen waarvan de prijsuitreiking die middag zal plaatsvinden. VOpeningstijden van Panorama Walcheren zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en maandag van 10.00-16.00 uur. Adres; De Willem Ruysstraat 102 4381 NK Vlissingen, www.panoramawalcheren.nl


 

Signeersessie Bert Wagendorp

16:00 | Boekhandel 't Spui

Bert Wagendorp, o.a. bekend van het boek Ventoux signeert bij 't Spui zijn boek "Phoenix - de memoires van Abel Sikkink". Abel overleeft als enige een scheepsramp wanneer hij met zijn ouders naar Amerika vertrekt. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over landverhuizers, vriendschap en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van eind 19e eeuw.

 

StoryTrail stadswandeling

11:00 | 

Op zaterdag 16 april komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Vlissingen voor de eerste StoryTrail stadswandeling van dit jaar. Verteller Johannes neemt je mee op een anderhalf uur durende tocht door de binnenstad, vol sagen, legenden en sterke verhalen. De stadswandeling begint om 11:00 en 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/vlissingen. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-337CBD Meer weten? Kijk op www.StoryTrail.nl.