Afbeelding
Foto: Adrz

Marten Kroese is nieuwe voorzitter raad van bestuur ziekenhuis Adrz

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Marten Kroese volgt Claudia Brandenburg op als voorzitter van de raad van bestuur van de Zeeuwse ziekenhuisorganisatie Adrz. 

Samen met Jolanda de Vries vormt Kroese vanaf 1 juli de tweehoofdige raad van bestuur. Kroese is op dit moment lid van de raad van bestuur van het Máxima Medisch Centrum, met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven. Naast bestuurder is Kroese actief als toezichthouder. Hij is voorzitter van de raad van toezicht bij zorgorganisatie RIBW Brabant en lid van de raad van toezicht van samenwerkingsorganisatie Santé Partners.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Adrz, Peter Draaisma, laat weten verheugd te zijn dat Kroese voor het Adrz heeft gekozen. ‘Marten is een bestuurder met uitgebreide ervaring op verschillende domeinen waarbij Adrz veel baat zal hebben. Als raad van commissarissen zijn wij ervan overtuigd dat hij samen met Jolanda Adrz verder kan ontwikkelen en een belangrijke rol kan spelen in de uitdagingen die voor ons liggen.’ Kroese laat weten graag aan de slag te gaan in Zeeland. ‘Ik heb Adrz leren kennen als een organisatie met bevlogen medewerkers die trots zijn op hun ziekenhuis. Ik verheug me enorm op de samenwerking, ook in de regio.’