Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Graaf Jan van Naussauschool krijgt groen schoolplein

Door: Redactie Algemeen

WEST-SOUBURG – De Vlissingse basisschool Graaf Jan van Nassauschool heeft een voucher gewonnen om hun schoolplein te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Voor hun plan ontvangt de school een bijdrage van maximaal 10.000 euro van de provincie Zeeland en 5.000 euro van de gemeente Vlissingen. In totaal kregen acht scholen in Zeeland deze speciale bijdrage. 

De toekenning geschiedt in het kader van het programma Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met GGD Zeeland, Landschapsbeheer Zeeland, Sport Zeeland, Hogeschool Zeeland, Jantje Beton, de Zeeuwse NME-centra, Stichting Springzaad en Waterschap Scheldestromen en ZMF (Plan Boom). Ambitie is om in één schoolgeneratie alle schoolpleinen in Zeeland te vergroenen en te benutten als speel- en leerplek. Het plan van de Graaf Jan van Nassauschool past goed in deze ambitie. Voorwaarde van de bijdrage is dat de school een Gezonde School is of in 2022 hiermee aan de slag gaat. 

Plan Boom
De Graaf Jan van Nassauschool ontvangt in het kader van Plan Boom, een project van de Zeeuwse Milieu Federatie, van Waterschap Scheldestromen tevens 400 euro waarvan vier bomen en planten kunnen worden aangeschaft. De kosten voor aanschaf, boompalen, planten en dergelijke vallen onder dit budget. De docenten van de school krijgen ook een speciale buitenlestraining aangeboden. Tijdens deze buitenlestraining leren en ervaren de docenten hoe je het schoolplein in kunt zetten tijdens de les. Het leerkrachtenteam krijgt praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Door naar het gebruik van het plein te kijken, kunnen er ook weer nieuwe wensen voor de inrichting van het plein naar voren komen.