Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Dierenambulance wil activiteiten uitbreiden naar Beveland

Door: Joep Bremmers Algemeen

SINT LAURENS - Liesette Schroevers en Carola Oosse zijn vrijwilligers op de dierenambulance. Nu nog voornamelijk op Walcheren maar er staat al een ambulance klaar op de Bevelanden. Het wachten is nog op vrijwilligers en dan kan ook deze ambulance in gebruik worden genomen.

Liesette Schroevers werkt nog maar sinds 9 april op de dierenambulance, Carola Oosse al wat langer. “We hebben een cursus basis EHBO bij dieren gehad en medisch handelen bij dieren. Daar hebben we onder meer leren reanimeren, wondverzorging en verbanden aanleggen”, vertelt Oosse. De dierenambulance rukt uit voor alle dieren: ganzen, wilde poezen, zwanen, honden, vogels, egels en noem maar op. “Het aantal meldingen wisselt heel erg,” weet Schroevers. “Soms komt er tijdens een dienst helemaal geen melding, soms een stuk of drie maar bijvoorbeeld ook een keer zelfs 48 meldingen op één dag.”

De dierenambulance komt vanalles tegen. Schroevers: “Deze week een egeltje, daar zat niet veel leven meer in. Die hebben we naar De Mikke gebracht. Het was wel heel zielig en ik weet niet of hij het gehaald heeft.” Dieren die gewond zijn gaan naar de dierenarts. Oosse: “We proberen altijd de eigenaar van het dier te achterhalen. Daarom blijven we er ook op hameren dat huisdieren niet alleen gechipt moeten worden maar dat die chip ook geregistreerd moet worden, anders kunnen we er nog niks mee.”