Het geheugenpunt voor alle vragen rond dementie

VLISSINGEN - Het vermoeden of de diagnose ‘dementie’: het levert u een hoop onzekerheden, zorgen en vragen op. Er komt een heleboel op u af. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren, voor buren en mensen op bijvoorbeeld uw sportclub of in het wijkcentrum. 


Het is heel belangrijk om niet met deze vragen en zorgen te blijven rondlopen. Voor iedereen in Vlissingen en omgeving met vragen en zorgen rond dementie start daarom Het Geheugenpunt. Bij dit informatiepunt kan iedereen gratis binnenlopen. Speciaal voor dit Geheugenpunt opgeleide vrijwilligers heten u welkom met een kopje koffie of thee. U kunt uw verhaal bij de vrijwilligers kwijt, maar zij kunnen u ook helpen met vragen over bijvoorbeeld hulpverlening, vrijwillige ondersteuning of hoe u het beste om kunt gaan met uw buurtgenoot met dementie. De vrijwilligers werken nauw samen met zorg- en welzijnsmedewerkers uit Vlissingen, zodat zij u ook makkelijk kunnen doorverwijzen naar de juiste hulp of ondersteuning.

Loop dus gerust eens binnen bij wijkcentrum De Burgerij, Van Hogendorpweg 58a in Vlissingen!


Informatie

Openingstijden: Elke woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur.

Telefonisch Geheugenpunt: Heeft u behoefte aan telefonisch contact over vragen of zorgen rond dementie? Dat kan. Elke dinsdagochtend van 9-12 uur zit een vrijwilliger klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt haar bereiken via: 06 82 99 04 55.

Het Geheugenpunt maakt onderdeel uit van Dementievriendelijk Paauwenburg, een initiatief van zorg- en welzijnsmedewerkers uit de wijk Paauwenburg.[n]