Pootje baden
Pootje baden Foto: Ad de Graaf

Laat zien dat je Zeeuw bent!

WESTKAPELLE - Het Polderhuis roept ook dit jaar mensen weer op om op 2e Pinksterdag zijn/haar Zeeuwse klederdracht aan trekken en naar Westkapelle te komen.


Personen die gehuld zijn in de Zeeuwse klederdracht kunnen bij het Polderhuis een ‘2e Pinkstercard' kopen voor €12,50 op 6 juni. De card is alleen deze dag geldig en hiermee kan men deze dag het Dijk- en oorlogsmuseum en vuurtoren 't Hoge Licht bezoeken, daarnaast geeft het recht op koffie met gebak, een bakje kibbeling en een bol schepijs naar keuze.

Om de dag nog wat cachet te geven zal er in de tuin van het Polderhuis tussen 14:00 en 16:00 uur met een accordeon nog ouwerwesse gezongen worden.

Afgelopen jaren gaven tientallen personen gehoor aan de oproep. Op sociale media werd onder de volgende hashtags: #groosopzeeland #trotsezeeuw #streekdracht vele berichten gepost. Daarnaast waren er in Westkapelle verschillende echtparen gekleed in klederdracht en maakten een ronde door het dorp, de dijk en langs de zee. Wat unieke fotomomenten opleverde.

Op 6 juni kan men ook de Westkapelle card aanschaffen voor €12,50 bij het Polderhuis. Met deze card leer je van alles over de geschiedenis van dit bijzonder saamhorige en vindingrijke dijkdorp en je kunt allerlei lekkers proeven. Hiervoor krijg je: Rondleiding met gids door Westkapelle van ongeveer één uur; Bezoek Polderhuis Dijk- en Oorlogsmuseum; Bezoek vuurtoren 't Hoge Licht (tijdens reguliere openingstijden); Koffie met gebak bij het Polderhuis; Bol schepijs naar keuze bij Brasserie de Fontein.

Op maandag 6 juni start de rondleiding om 11.30 uur bij het Polderhuis. Vuurtoren 't Hoge Licht is deze dag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie vind je op www.polderhuiswestkapelle.nl.[n]