Flyer SFoT
Flyer SFoT Foto: SFoT

Keetie van Oosten-Hage (fiets)toertocht op 11 juni

THOLEN - Zaterdag 11 juni organiseert de Stichting Fietsen op Tholen de Keetie van Oosten-Hage Classic. De start is vanaf De Zeester, Gorishoeksedijk 35 te Scherpenisse. Er zijn maar liefst  4 afstanden die gereden kunnen worden. De langste tocht is 160km. Daarnaast is er de keuze uit 57, 85 en 120 kilometer.


De twee korte afstanden zijn niet alleen op een sportfiets, maar ook goed op een e-bike te doen. De twee lange afstanden gaan naast Tholen en Sint Philipsland ook over Schouwen-Duiveland en zijn volledig op gps. De korte afstanden gaan over de reeds bestaande vaste wielerroute en zijn derhalve ook uitgepijld. Onderweg is er bij De Geluk Groep in Sint Philipsland voor de korte afstanden één tussenstop en voor de lange afstanden twee tussenstops. Start tussen 10.00 en 11.30 uur. Voorinschrijven kan tot en met 10 juni via inschrijven.nl: https://inschrijven.nl/form/2022061151059-nl. Daginschrijving is ook mogelijk. De digitale files worden in de week voorafgaand met de ingeschreven deelnemers gedeeld.
Vind je het leuk om samen met Keetie in een groep te rijden? Dat kan. Keetie vertrekt om 10.30 voor de afstand van 85 kilometer. Keetie van Oosten-Hage is geboren en getogen in Sint Maartensdijk en behoorde in de jaren ‘60 en ‘70 zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop en werd in 1968 en in 1976 wereldkampioen op de weg. Won daarnaast ook drie keer zilver en drie keer brons op het WK op de weg. Op de baan werd Van Oosten-Hage vier keer wereldkampioen achtervolging. Ze werd twintig keer Nederlands kampioen. Op 16 september 1978 reed zij in München een werelduurrecord en verbeterde zij ook de wereldrecords op de 5, 10 en 20 kilometer.[n]