Actie Frisse Lucht
Actie Frisse Lucht Foto: Humanitas AFL

Kindervakantieweek is nog op zoek naar gastgezinnen

VLISSINGEN - Veel kinderen kunnen op vakantie, dit is niet weggelegd voor iedereen. Humanitas Kindervakantieweken zorgt ervoor dat kinderen die door omstandigheden niet of zelden op vakantie gaan, toch op vakantie kunnen. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastgezin. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit.


Actie Frisse Lucht, één van de activiteiten van Humanitas Zeeland, zet zich in voor deze kinderen. Eén weekje een zorgeloze vakantie mogelijk maken bij gastgezinnen in Zeeland. Vang jij daarom deze zomer (samen met je gezin) een kind uit de omgeving Rotterdam, die om sociaal-economische redenen niet op vakantie kan. Actie Frisse Lucht werkt hierin samen met de Stichting Humanitas in Rotterdam. De bereidheid van gastouders om deze kinderen, leeftijd van 6 tot 12 jaar, een week liefdevol in hun gezin op te nemen, vormt de basis voor het succes van Actie Frisse Lucht. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Op deze manier kan een kind ontspannen, op adem komen en genieten van een vakantie in een andere omgeving. En na afloop zeggen: 'Dankzij deze vakantie bij mijn gastgezin, heb ik weer de energie om er tegenaan te gaan.

Doet u ook mee? Humanitas Zeeland, Actie Frisse Lucht zoekt nog gastgezinnen voor deze zomer. De vakantieweek is van 23-30 juli. Voor info kunt u kijken op de website van Humanitas Zeeland www.humanitas.nl/zeeland.

Bij de activiteit Actie Frisse Lucht kunt u zich opgeven, waarna contact met u wordt opgenomen. Na afloop van deze week, als de kinderen met de bus naar Rotterdam gaan, bent u vast een beetje moe. Maar we weten zeker dat het tevreden gevoel zal overheersen.[n]