Bastiaan de Vrieze doet ook dit jaar weer mee
Bastiaan de Vrieze doet ook dit jaar weer mee Foto: Andre Gouw

SSC de Poel staat klaar voor Nationale SKATE4daagse

GOES - Van 13 t/m 19 juni is het weer Skate4Daagse. Daaraan kun je individueel deelnemen via de GoSkate App maar meedoen met schaats- en skeelerclub de Poel is ook mogelijk.


Aan de KNSB Nationale SKATE4daagse kun je in heel het land deelnemen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of samen met skaters van SSC de Poel. Het enige wat je extra nodig hebt, is de gratis GoSkate-app, waarmee je je gereden afstand kunt bijhouden.

De GoSkate-app is al door ruim 30.000 mensen gedownload. Volg hun voorbeeld, download de GoSkate-app en geef daarin aan dat je wilt meedoen aan de SKATE4daagse Challenge. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 kilometer per dag. Als je straks op pad gaat, zet je de GoSkate-app aan. Die slaat jouw route op en registreert dat je die dag meedoet. Na vier dagen skaten heb je de SKATE4daagse voltooid.

Veel leuker dan vier keer alleen of met vrienden gaan skeeleren is natuurlijk meedoen met onze club. Je leert dan meteen nog sturen, remmen en ook een stuk beter en meer ontspannen skeeleren.

Kies, als je mee wil doen met SSC de Poel voor het gratis basispakket op de GOSkateApp en meldt je bij de club aan op Poel4daagse@hotmail.com

Van maandag tot zaterdag tijdens de skate4daagse met ons meedoen kost € 15,- en is voor eigen risico. Maandag- en woensdagavond skeeleren we vanaf 18:45 uur op de skeelerbaan in Goes-Zuid (John Lennonlaan). Je leert dan meteen een stuk beter skeeleren en in een groep rijden. Op dinsdagavond rijden we groepsgewijs een route vanaf Nieuwdorp, op donderdag rondom Plan Tureluur op Schouwen-Duiveland en zaterdagmiddag kun je een gemiste dag inhalen (of lekker voor de vijfde keer meedoen) met de groepstocht vanaf het parkeerterrein van de Aldi in Kruiningen.

Als je tijdens of direct na de Skate4daagse bij ons lid wordt krijg je een gratis clubshirt!

De KNSB probeert deze vierdaagse net zo ingeburgerd te laten raken als bij wandelen en zwemmen het geval is. “De deelnemers kunnen in de GoSkate-app intussen kiezen uit ruim vijfduizend fraaie skateroutes,”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Met de vierdaagse zijn we ingehaakt op de groeiende populariteit van het inlineskaten. Tijdens de coronapandemie zijn veel mensen gaan skeeleren en dat zien wij graag, zeker als mensen veilig op pad gaan. Wij zien ook dat de vierdaagse extra bijdraagt aan dat plezier.” 

 “Heb je zin gekregen om mee te doen aan de SKATE4daagse, schrijf je dan snel in”, zegt Jurre Trouw. “Ga goed voorbereid op pad en skate veilig, dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog.[n]