Donderdag 16 juni

Zomermarkt Ter Reede

10:00 | Ter Reede

Zomermarkt Ter Reede, donderdag 16 juni aanvang 10.00 tot 16.00 uur. Ook dit jaar hebben we een gevarieerd aanbod aan deelnemers, die hun producten aanbieden in kraampjes. Natuurlijk is er ook voldoende voor de inwendige mens. Voor de muzikale invulling hebben we Humoreske uit Middelburg uitgenodigd. Deze treden 's middags voor u op.

 

Vrijdag 17 juni

Griekse maaltijd in de Burgerij

17:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Op vrijdag 17 juni verzorgt de Keukenbrigade een heerlijke Griekse Maaltijd in de Burgerij, Van Hogendorpweg 58A, Vlissingen. Van 17.00-19.00 uur (zaal open 16.45 uur). Opgeven via wijkcentrumdeburgerij@gmail.com vóór zondag 12 juni. Afhalen kan ook tussen 18.00-18.15 uur, dit opgeven bij aanmelding. Aan deze maaltijd zijn kosten verbonden. Kijk ook eens op www.wijkcentrumdeburgerij.nl

 

Open Tuinen Walcheren

10:00 | Diverse locaties

Groei & Bloei afdeling Walcheren is een actieve afdeling van de landelijke vereniging Groei & Bloei. Elk jaar stellen een aantal leden hun tuin open voor publiek. Dit jaar is het thema de stads- en balkontuin. Bij de 13 deelnemers zijn dan ook enkele stadstuinen. Op de website van de afdeling, walcheren.groei.nl, zijn meer details te vinden over de locaties van de tuinen en de openingsdagen. De toegang tot de tuinen is gratis. De openingsdagen van de tuinen kunnen verschillen. Alle tuinen zijn op zaterdag 18 juni open van 10:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag 17 juni en op zondag 19 juni is echter maar een deel van de tuinen open.

 

RestoRank

18:00 | De Rank

RestoRank op vrijdag 17 juni in de Rank (achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg). De maaltijd is bedoeld voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben en/ of bijna altijd alleen eten. De maaltijd begint om 18.00 uur. Inloop vanaf 17.00 uur. Opgave vooraf via een belletje of een whatsapp naar 06-10874229, uiterlijk donderdag 16 juni vóór 18.00 uur. We vragen voor deze maaltijd een bijdrage.

 

Zaterdag 18 juni

Rommelroute

9:00 | Wijk Paauwenburg

Bewoners van de wijk Paauwenburg in Vlissingen organiseren op zaterdag 18 juni een rommelroute in de wijk Paauwenburg. De rommelroute is in tegenstelling tot voorgaande edities dit jaar in de hele wijk Paauwenburg. Bewoners kunnen zich opgeven via rommelpaauw@gmail.com. De route begint om 09.00 en duurt tot 15.00. Toegang is natuurlijk gratis. Kijk voor meer info op www.facebook.com/rommelroutepaauwenburg.

 

Dinsdag 21 juni

Rondleiding Rammekenshoek

9:00 | 

Elke dinsdag vanaf 31 mei t/m 2 augustus. Dit hoekje van Walcheren bij Ritthem kent veel interessante aspecten. Vanaf de parkeerplaats bij het Fort Rammekens leidt de gids u een onverharde dijk op voor een wandelingetje waarbij u hoort over schorren en slikken, de Westerschelde en de geschiedenis van Walcheren. Wil je de binnenkant bekijken van het Fort? Kijk dan op staatsbosbeheer.nl. De rondleiding start elke keer om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vanwege de grasdijk en een te nemen overstapje over een hek niet toegankelijk voor kinder- en invalidenwagens. Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.