Orgel Sint Jacobskerk
Orgel Sint Jacobskerk Foto: Koos Borg

Orgelconcerten Vlissingen

VLISSINGEN - Deze zomer zijn er opnieuw de zogeheten marktconcerten in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Twee jaren is dit niet mogelijk geweest door de beperkende maatregelen, maar komende maanden wordt er elke vrijdag geconcerteerd door een gastorganist tussen 12.00 en 12.30 uur.


De toegang van deze concerten is gratis, bij de uitgang wordt er wel de mogelijkheid geboden om een bijdrage te geven voor de instandhouding van deze concertreeks.

Op vrijdag 1 juli wordt het eerste recital verzorgd door Vincent de Ridder, organist van de Hillegondakerk te Hilligersberg (Rotterdam). Op het programma staan werken van Buxtehude en Bach. Tevens zal de organist ook improviseren. De serie wordt verder voortgezet door Steven Knieriem uit Goes, Francesco Cera, vooraanstaand organist uit Italiƫ, Geert Bierling (stadsorganist van Rotterdam), Toon IJzerman uit Eindhoven, Arno van Wijk (stadsorganist van Goes), Matteo Imbruno (organist Oude Kerk Amsterdam) en Martien de Vos (organist te Mijnsherenland).[n]