Festival Zeeland Klassiek van 1 t/m 10 juli

De Stichting vrienden Kamermuziek Zeeland organiseert al weer voor het 22e jaar een muziek festival. Het Festival is gespreid over locaties in de regio’s Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland, en Schouwen-Duiveland.


Ook dit jaar is er weer een keur aan jong talent en nationale en internationale musici zoals de Oostenrijkse celliste Harriet Krijgh, de Letse Pianiste Lauma Skride, de Taiwanese altviolist Sam Tsai en ook de Nederlandse bariton Raoul Steffani. Dit alles onder de artistieke Leiding van Lisa Jacobs.

Het thema is de klank van water. In dit festival komt de verbondenheid van Zeeland met water tot uiting in zowel het zeer afwisselend programma als de verschillende locaties. Qua programma is de componist in Focus dit jaar Johannes Brahms. Voor hem was het water van het meer van Thun een bron van rust en inspiratie. Maar ook besteden we aandacht aan de jonge componisten Celia Swart (Under water) en Joey Roukens (Visons at Sea).

U kunt ons vinden op locaties als: de kursaal van het Badpaviljoen in Domburg, maar ook het Watersnood Museum in Ouwerkerk incl rondleiding komt aan bod evenals het stadhuis museum in Zierikzee. Daarnaast is er een muzikale oestertocht op de Oosterschelde en een slot concert in de Lasloods op het voormalige Schelde terrein in Vlissingen.