Dinsdag 28 juni

Rondleiding Rammekenshoek

9:00 | 

Elke dinsdag t/m 2 augustus. Dit hoekje van Walcheren bij Ritthem kent veel interessante aspecten. De rondleiding start elke keer om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vanwege de grasdijk en een te nemen overstapje over een hek niet toegankelijk voor kinder- en invalidenwagens. Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.

 

Inloopbijeenkomst voor stomapatiƫnten in Middelburg

14:00 | 

De Stomavereniging nodigt je uit voor de inloopbijeenkomst in Middelburg. Stomadragers, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden en informatie. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Meld je daarom aan door een mail te sturen naar Henny Bastiaansen. Bij haar kun je ook terecht met eventuele vragen. h.bastiaansen@stomavrijwilliger.nl. Indien mogelijk zal ook de stomaverpleegkundige aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Locatie: Het Gasthuis, Noordpoortplein 2, Middelburg. Datum: 28 juni, Tijd: 14.00 - 16.00 uur. Graag tot dan. Henny Bastiaansen en Leo Nootenboom, vrijwilligers.

 

Donderdag 30 juni

Expositie Schelde & Weelde

12:00 | Filiaal Vlissingen

Deze zomer exposerrt Agnes den Hartogh in Filiaal Vlissingen diverse werken rondom de schatten van de Schelde: verwijzingen naar de historie en de kranen van de Scheldewerf, maar ook de letterlijke schatten: illustraties en monotypes van vissen, schelpen en de vissersvrouwen van weleer. De expositie is gratis toegankelijk van do-zo 12.00-17.30 uur en op afspraak. Galerie Filiaal Vlissingen, Walstraat 20, 4381 EE Vlissingen.


 

Vrijdag 1 juli

Orgelconcert

12:00 | Sint Jacobskerk

Vrijdag 1 juli vindt er weer een orgelconcert plaats in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Dit wordt gegeven door Vincent de Ridder uit Arnemuiden. Het concert begint om 12 uur en is een zgn. marktconcert. Gratis toegang

 

Zaterdag 2 juli

Duin en strandtocht

8:30 | Kanovijver

Op de eerste en derde zaterdag in Juli worden de duin en strandtochten van wsv de Vrolijke Tippelaars georganiseerd dit jaar is dat op 2 en 16 juli. Deze tocht is ook op 6 en 20 augustus. Er kan gewandeld worden over 5,10,15, 20 en 30 km. Start 8.30 uur vanaf de Kanovijver. We wandelen over strand en duinen, de 30 kilometer loopt tot Westkapelle, de 20 kilometer slaat af bij Zoutelande, de 15 kilometer houdt het vol tot Valkenisse en de korte afstanden gaan tussentijds terug richting Vlissingen. Het is een goede training voor de wandelmarathon en iedereen mag meelopen Startbureau is de Kanovijver, Burg. van Woederenlaan, Vlissingen Voor nadere informatie: wsvdvt@zeelandnet.nl

 

Snuffelmarkt en terras

10:00 | 

Snuffelmarkt en terras: Op elke zaterdag van de maanden juli en augustus (van 10.00 uur tot 15.30 uur ) wordt er op het voorterrein van het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg een terras gehouden waar men terecht kan voor een kopje koffie/thee met iets lekkers er bij. Er is ook een snuffelmarkt met 2e hands kleding, schoenen, boeken, curiosa en andere waardevolle spullen etc. Elke week is er weer nieuwe aanvoer. Het gebouw zelf is ook open voor bezichtiging; de opbrengst van de snuffelmarkt en het terras is voor zendingsprojecten.

 

Zondag 3 juli

Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Zondag 3 juli, verzorgen de Evensingers om 17.00 uur een Evensong in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Het koor staat onder leiding van dirigent Ineke Wijkhuijs-van den Driest. De muzikale medewerking wordt verleend door organist Jos Vogel. Voorganger bij deze Evensong is ds Gerrit Ruitenburg uit Zoutelande. Er wordt geen entree geheven, wel vindt er bij de uitgang een collecte plaats.