Dinsdag 5 juli

Rondleiding Rammekenshoek

9:00 | 

Elke dinsdag t/m 2 augustus. Dit hoekje van Walcheren bij Ritthem kent veel interessante aspecten. Vanaf de parkeerplaats bij het Fort Rammekens leidt de gids u een onverharde dijk op voor een wandelingetje waarbij u hoort over schorren en slikken, de Westerschelde en de geschiedenis van Walcheren. Er is ruim aandacht voor de natuurwaarden, bloeiende planten en struiken, rondscharrelende vogels op het slik bij laag water en ook, alleen vanaf de buitenkant bekeken, zult u een goede indruk krijgen van bouw, ligging en betekenis van het Fort. Wil je de binnenkant bekijken van het Fort? Kijk dan op staatsbosbeheer.nl. De rondleiding start elke keer om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vanwege de grasdijk en een te nemen overstapje over een hek niet toegankelijk voor kinder- en invalidenwagens. Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.

 

Woensdag 6 juli

Zeeuws Meisje in het Polderhuis

10:00 | 

Vanaf zaterdag 25 juni tot 10 oktober hangt er in het museumcafé van het Polderhuis de fot expositie ‘Zeeuws Meisje’ van Rem van den Bosch (Rotterdam 1974). Rem heeft het Zeeuwse Meisje een nieuw gezicht gegeven. Van ‘ons Zeeuwen bin zuunig’ is het Zeeuws Meisje door de foto’s van Rem uitgegroeid tot een veelkleurig icoon van de Zeeuwse identiteit. Sinds 2019 is hij begonnen met het project #Gelijkheid, dit werd opgevolgd door het project #Vrijheid, als laatste is daar het project #Broederschap aan toegevoegd. In het Polderhuis zijn foto’s te zien van de verschillende projecten. De klederdracht is hier in verschillende facetten te zien, van een effen kleur t/m een print waarop de bijv. de zee of tarwe te zien is. Het model met de dracht en de setting van de foto’s blijven je verrassen. Alle foto’s zijn te koop evenals de boeken die voor elk project zijn gemaakt. Het Polderhuis is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Verkoop handwerkclub “de Mutsen”

11:00 | 

Woensdag 6 juli van 11.00 tot 16.00 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar bij het Polderhuis om hun eigen gemaakte spullen te verkopen. Met hun jarenlange ervaring in handwerken (naaien, breien en haken) maken de dames super leuke producten. Pannenlappen, ovenwanten of een tafellaken met Zeeuwse twist maar ook een ruime keuze aan kinderkleren en echte gebreide sokken.

 

Sportdebat

19:30 | Stadhuis

De Sportraad Vlissingen organiseert op woensdag 6 juli een sportdebat voor en met sportaanbieders en politieke partijen in de Gemeente Vlissingen. Het thema voor het sportdebat is “Met Sport & Bewegen naar een gezonde gemeente”. Onder leiding van de gesprekleider, Marc Volleman, pitchen de politieke partijen hoe zij zich de komende vier jaar gaan inzetten voor de inwoners op het gebied van sport en bewegen. Daarnaast is er ruimte voor discussie aan de hand van stellingen. De avond wordt afgesloten met een presentatie door Sport Zeeland over het onderzoek: ‘Sportdeelname inwoners Vlissingen’ Inwoners, sportaanbieders en belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur op het Stadhuis te Vlissingen. De nieuwe wethouder Sport, Coen Bertijn, zal deze avond ook aanwezig zijn. Aanmelden kan via www.sportraadvlissingen.nl

 

Donderdag 7 juli

Expositie Schelde & Weelde

12:00 | Filiaal Vlissingen

Deze zomer exposerrt Agnes den Hartogh in Filiaal Vlissingen diverse werken rondom de schatten van de Schelde: verwijzingen naar de historie en de kranen van de Scheldewerf, maar ook de letterlijke schatten: illustraties en monotypes van vissen, schelpen en de vissersvrouwen van weleer. De expositie is gratis toegankelijk van do-zo 12.00-17.30 uur en op afspraak. Galerie Filiaal Vlissingen, Walstraat 20, 4381 EE Vlissingen.

 

Vrijdag 8 juli

Grote zomerbingo

19:30 | Kantine RCS

Grote zomerbingo Bij voetbalvereniging vvrcs Vrijdagavond 8 juli om 19.30 Zaal open om 19 uur Opbrengst voor de jeugd van vvrcs in oost-souburg Spoorstraat in de kantine

 

Orgelconcert Vlissingen

12:00 | Sint Jacobskerk

Komende vrijdag, 8 juli, is er weer een orgelconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, opnieuw door een jong talent uit Zeeland. Steven Knieriem zal dan plaatsnemen achter de klavieren met een uitdagend programmaAls kerkorganist bespeelt Steven sinds 2017 het drieklaviers Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes.

 

Zaterdag 9 juli

Snuffelmarkt en terras

10:00 | 

Op elke zaterdag van de maanden juli en augustus (van 10.00 uur tot 15.30 uur ) wordt er op het voorterrein van het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg een terras gehouden waar men terecht kan voor een kopje koffie/thee met iets lekkers er bij. Er is ook een snuffelmarkt met 2e hands kleding, schoenen, boeken, curiosa en andere waardevolle spullen etc. Het gebouw zelf is ook open voor bezichtiging; de opbrengst van de snuffelmarkt en het terras is voor zendingsprojecten.

 

Kies een nieuw beeld

13:30 | 

Tussen de Sloeweg en de Willem Klooslaan in Vlissingen zal dit jaar een nieuw kunstwerk worden geplaatst. Zes edities gingen hieraan vooraf en deze keer zullen woord en beeld centraal staan. Het thema van deze fase is Buiten Zinnen. Anna de Bruyckere (dichter) heeft voor het kunstpark een speciaal gedicht gemaakt en Tamara Dees (beeldend kunstenaar) heeft drie ontwerpen gemaakt naar aanleiding van dit gedicht. De ontwerpen zullen op 9 juli in de kunstwerkplaats KipVis worden gepresenteerd. Omwonenden en belangstellenden kunnen hun voorkeur kenbaar maken door middel van het invullen van de stemkaart. De onthulling van het beeld zal plaatsvinden op 15 oktober.

 

Zomermiddag concert ONDA brass

15:00 | Dorpskerk Ritthem

Zaterdag 9 juli geeft ONDA brass een zomermiddag concert in de kerk tuin van Ritthem. ONDA brass speelt achtereenvolgens: Moulin Rouge, Hine e Hine, Ambrosiana, Big Band Swing, #Tuttinsieme, Summer Holiday, Kirchweih Polka, Blues en Promenade, The Avengers. ONDA brass Ritthem staat onder leiding van dirigent Bart Borgt. Het concert begint om 15:00 uur en de toegang is gratis. Graag tot dan.

 

Zomerconcert Urker Mans Formatie

19:30 | Sint Jacobskerk

Op zaterdag 9 juli zingt de Urker Mans Formatie in Vlissingen. Het ensemble, dat in Urker dracht optreedt, brengt een gevarieerd programma ten gehore. Aan het orgel en achter de piano zit de jonge musicus Mark Brandwijk die al jaren met Martin Mans en de Urker Mans Formatie samenwerkt. Martin Mans is een gedreven dirigent die de stemmen van de tenoren en bassen tot een eenheid smeedt. Maar er is tevens ruimte voor solistisch optreden. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over de zang en muziek en verhoogt de sfeer. Zaterdag 9 juli, 19.30 uur, Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen. Kinderen t/m 11 jaar gratis. Reserveren www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25 39 19 03.


 

Woensdag 13 juli

Gezellige Polderhuisdag

10:00 | 

Woensdag 13 juli is de kick off van de zomer reeks Woensdag Westkapelle dagen.Deze dag is er een ‘Creatief van eigen bodem’ markt in de tuin van het Polderhuis. Ook Handwerkclub ‘de Mutsen is deze dag aanwezig daarnaast zijn er nog vers gebakken wafels en smouters te verkrijgen, kinderspelletjes, een vliegershow en d’n TroubaBoer bezingt de bezoekers met zijn uitgebreide repertoire van deze markt en activiteiten. Dit alles vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur bij het Polderhuis.

 

Informatiebijeenkomst de Zeeuwse Leefstijlroute in Vlissingen

11:30 | 

De Zeeuwse Leefstijlroute; een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid en ook in de gemeente Vlissingen gaan we weer van start! In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. Voordat er begonnen wordt met de wekelijkse wandelingen wordt er een conditietest en intake afgenomen. Op 13 Juli organiseren de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst. Aanvang: 11:30 uur. Locatie: VC Vlissingen Irislaan 239, 4383 VV Vlissingen. De eerste wandeling vindt plaats op: Woensdag 27 juli om 10:00, 9:45 verzamelen. De wandelbijeenkomsten vinden plaats in het middengebied Vlissingen en Oost-Souburg. Iedereen die interesse heeft is welkom. (Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig!)