Woensdag 13 juli

Informatiebijeenkomst Zeeuwse Leefstijlroute

11:30 | 

De Zeeuwse Leefstijlroute; een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid en ook in de gemeente Vlissingen gaan we weer van start! We nodigen mensen uit die willen werken aan de gezondheid en de conditie, maar ook andere geïnteresseerden uit om vanaf 13 juli wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Op 13 juli is er een informatiebijeenkomst om 11.30 uur in VC Vlissingen, Irislaan 239, 4383 VV Vlissingen. De eerste wandeling vindt plaats op woensdag 27 juli om 10:00 uur, 9:45 uur verzamelen. De wandelbijeenkomsten vinden plaats in het middengebied Vlissingen en Oost-Souburg.

 

Donderdag 14 juli

Expositie Schelde & Weelde

12:00 | Filiaal Vlissingen

Deze zomer exposeert Agnes den Hartogh in Filiaal Vlissingen diverse werken rondom de schatten van de Schelde: verwijzingen naar de historie en de kranen van de Scheldewerf, maar ook de letterlijke schatten: illustraties en monotypes van vissen, schelpen en de vissersvrouwen van weleer. De expositie is gratis toegankelijk van do-zo 12.00-17.30 uur en op afspraak. Galerie Filiaal Vlissingen, Walstraat 20, 4381 EE Vlissingen.


Vrijdag 15 juli

Orgelconcerten Francesco Cera

12:00 | Sint Jacobskerk

Francesco Cera zal een tweetal orgelconcerten verzorgen, zowel in Middelburg als Vlisssingen. Donderdag 14 juli speelt hij op het historische orgel van de Middelburgse Oostkerk, aanvang 12.30 uur. Vrijdag is de organist te beluisteren in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, aanvang 12.00 uur.

 

Zaterdag 16 juli

Duin en strandtocht

8:30 | Kanovijver

Op derde zaterdag in juli worden de duin en strandtochten van wsv de Vrolijke Tippelaars georganiseerd dit jaar is dat op 16 juli. Deze tocht is ook op 6 en 20 augustus. Er kan gewandeld worden over 5,10,15, 20 en 30 km. Start 8.30 uur vanaf de Kanovijver. Startbureau is de Kanovijver, Burg. van Woederenlaan, Vlissingen. wsvdvt@zeelandnet.nl

 

Snuffelmarkt en terras

10:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Op elke zaterdag van de maanden juli en augustus (van 10.00 tot 15.30 uur) wordt er op het voorterrein van het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg een terras gehouden waar men terecht kan voor een kopje koffie/thee met iets lekkers er bij. Er is ook een snuffelmarkt.

 

Rommelroute Molenstraat/Slijkstraat e.o.

10:00 | 

Zaterdag 16 juli van 10.00 tot 16.00 uur rommelroute centrum Vlissingen. Slijkstraat, Molenstraat, Gasthuisstraat, Boterplein, Kaaskadestraat, zijkant van de Fransnaereboutschool en omgeving.

 

Zondag 17 juli

Rondleiding Nollebos/Westduin

10:00 | 

Bijna een eeuw geleden, begon op initiatief van toenmalig burgemeester van Woelderen, de aanleg van het Nollebos, dat bedoeld was als sociaal park voor de bewoners van Vlissingen en omgeving. Sindsdien hebben de geschiedenis en de natuur het park gevormd tot een veelzijdig en waardevol gebied met een rijke flora en fauna. Bent u ook benieuwd wat er allemaal te zien is in dit gebied, gaat u dan eens mee met de excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op zondag 17 juli 10.00 uur, thema Hoogzomer.

 

Dinsdag 19 juli

Rondleiding Rammekenshoek

9:00 | 

Elke dinsdag t/m 2 augustus. Vanaf de parkeerplaats bij het Fort Rammekens leidt de gids u een onverharde dijk op voor een wandelingetje waarbij u hoort over schorren en slikken, de Westerschelde en de geschiedenis van Walcheren. Wil je de binnenkant bekijken van het Fort? Kijk dan op staatsbosbeheer.nl. De rondleiding start elke keer om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vanwege de grasdijk en een te nemen overstapje over een hek niet toegankelijk voor kinder- en invalidenwagens. Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.