Lifesaving Team Vlissingen.
Lifesaving Team Vlissingen. Foto: O. de Puit

2x Brons voor Lifesaving Team Vlissingen

VLISSINGEN - Afgelopen weekend streden 360 deelnemers van 35 verschillende brigades uit Nederland, België en Duitsland om een podiumplaats bij de internationale Lifesaving competitie FILCOW in Oostende, georganiseerd door de Belgische reddingsfederatie.


Tijdens de Lifesaving wedstrijd kunnen clubs scoren in 5 verschillende team onderdelen en 7 individuele onderdelen, uitlopend van een 90 meter sprint en team estafette tot het redden van drenkelingen met rescue boards. Lifesaving Team Vlissingen, onder leiding van Olivier de Puit, Melvin Schot en Fabian Murre is het 'Ocean' wedstrijdteam van Reddingsbrigade Vlissingen.


Op de wedstrijd wisten ze met de junioren onder de 15, bestaande uit Cas Bisdom, Sjoerd Cevaal, Bram Kraaijvanger en Vince Alma, brons te behalen op het onderdeel Rescue Tube Rescue. Hierbij moest zo snel mogelijk een teamgenoot uit zee worden 'gered' met een rescue tube op zo'n 120 meter afstand en door teamgenoten over een finish worden gebracht. Daarnaast wist Lot Kallemein eerste in de Heats én vervolgens eerste in de kwartfinale te worden. Hierdoor kwam de 18-jarige in de halve finale terecht. In de daarop volgende spectaculaire finale nam ze het op tegen onder meer de nummer één van België en drie leden van het Duitse Nationale Team, om vervolgens als 3e over de finish te komen en een prachtige bronzen plak in ontvangst te nemen. Met een recordaantal van 13 deelnemers uit Vlissingen heeft de club na twee Coronajaren weer mooie wedstrijdervaring opgedaan en voorbereid op het komende Nederlands Kampioenschap.[n]