Afbeelding

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis is omgedoopt tot Kermis Festival en vindt dit jaar voor het eerst plaats op en rond de Jan Weugkade in het Scheldekwartier. De gemeente heeft voor deze locatie gekozen omdat ze de kermis willen vernieuwen en wil zo met de tijd meegaan.


De kermis in Vlissingen is vanwege de coronapandemie al sinds 2019 niet meer gehouden. Bij wijze van proef heeft de gemeente gekozen voor een nieuwe aanpak ten aanzien van de kermis. Zo is het kermisterrein dit jaar anders van opzet. Inwoners van Vlissingen worden door de gemeente uitgenodigd om hun ervaringen met de nieuwe opzet te delen via de website van de gemeente.

Niet alleen zijn er kermisattracties te vinden maar is er ook plaats ingeruimd voor een muziekpodium en zijn er diverse foodtrucks om de bezoekers van een natje en een droogje te voorzien. De nadruk van het kermis komt niet langer in de oude binnenstad te liggen maar in het nieuwe Scheldekwartier.

Vuurwerkshow
Op donderdagavond 21 juli vindt de jaarlijkse vuurwerkshow plaats. In de omgeving van de Koningsweg en de Willem Ruysstraat zijn dan enkele wegafsluitingen en de vuurwerkshow is het best te bewonderen vanaf de Albionkade. De verkeersmaatregelen die worden genomen zijn te vinden op www.vlissingen.nl/kermis.[n]