De duinen bij Oranjezon
De duinen bij Oranjezon Foto: Irma Westerhof

Koester de kust: gratis mee op excursie in de duinen

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

DOMBURG - Tijdens de Dag van de Duinen op 17 september vraagt Stichting Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen. De stichting viert, samen met het publiek, die dag ook het 45-jarig bestaan van de organisatie.

Neem tijdens de Dag van de Duinen gratis deel aan een van de bijzondere excursies die we rondom de Dag van de Duinen voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd! Er zijn verschillende excursies waar je aan mee kunt doen:

Oranjezon: duinen, waterwinning en bescherming van strandbroedvogels
Duinwachter Gerard Wösten vertelt tijdens deze excursie eerst over beheer van het duinwaterwingebied Oranjezon. Met een beetje mazzel laat een damhert zich nog zien. Bij het strand neemt Jan Hengst het stokje over. Hij laat je de natuur van het Groene Strand zien, en weet alles over de strandvogels die daar hun eieren leggen en uitbroeden in een simpel zandkuiltje. Zaterdag 17 september van 13.30 tot 15.30 uur.

De duinen tussen Westkapelle en Domburg
De duinen op Walcheren hebben veel te bieden: bescherming, natuur, rust en recreatie. Duinconsulenten Adrie Provoost en Jose van Noort laten op deze wandeling zien wat er te vinden is op de dijk, het strand en in de duinen. Ook vertellen ze over de herkomst en toekomstverwachting van het duingebied tussen Westkapelle en Domburg. Wandel mee om het allemaal met eigen ogen te zien. Zaterdag 17 september van 13.30 tot 15.00 uur.

Aanmelden
Met respect voor de natuur maken deze duinkenners je wegwijs door de Zeeuwse duinen en je maakt een herinnering om nooit meer te vergeten. Aanmelden kan via www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee.