Afbeelding
Foto: Rhemond Bukkens

Deltaband Vlissingen te gast bij Radio Veronica

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Op vrijdagmiddag 16 september zal de Deltaband speciale gast zijn in het radioprogramma ‘De Bonanza’ bij Veronica. Tussen 15 en 16 uur zullen de muzikanten meewerken aan een speciale luisteraarsactie in het programma van Rob Stenders en Caroline Brouwer.

DJ Rob Stenders verbleef deze zomer in Zeeland en liep onder meer de repeterende Deltaband tegen het lijf.De Vlissingse Show- & Marchingband repeteerde op de parkeerplaats van ‘De Machinefabriek’ voor geplande showoptredens in september en werd door hem gefilmd. De oprecht verraste radio DJ maakte er bij terugkomst in zijn programma begin augustus melding van en vroeg zelfs een vertegenwoordiger van het orkest live in de uitzending waarbij voorzichtige plannen voor een radio-optreden werden gemaakt.

Vanaf dat moment werd regelmatig overlegd tussen het management van de Deltaband en het productieteam van Radio Veronica. Al snel werd duidelijk dat een optreden in augustus niet haalbaar was in verband met vakantietijd in Zeeland. Uiteindelijk werd een passende datum gevonden die vooral praktisch uitpakte voor de muzikanten. Op 16 september neemt de Deltaband namelijk ’s avonds deel aan Taptoe Gouda en een middagoptreden in Hilversum daaraan voorafgaand past goed in het schema van beide partijen. ‘De Bonanza’ van Rob Stenders is een verzoekplatenprogramma waarbij luisteraars de muziekbepalen. Het is redelijk uniek te noemen dat een orkest wordt gevraagd om een live optreden te verzorgen in een dergelijk radioprogramma. De Deltaband is met name blij dat de muzieksector waarin zij actief zijn – Mars & Show – bijzondere aandacht krijgt op een landelijke radiozender.