Lifesaving Team Vlissingen
Lifesaving Team Vlissingen Foto: O. de Puit

Goud, zilver én brons op NK voor Lifesaving Team Vlissingen

VLISSINGEN - In het weekend van 10 en 11 september vond de 16e editie van het NK Lifesaving plaats in Ouddorp, georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met Reddingsbrigade Ouddorp.

Gedurende dit weekend streden meerdere Lifesaving teams uit Nederland voor het Nederlands Kampioenschap Ocean. De Ocean wedstrijden in de Lifesaving sport bestaan uit 5 team en 7 individuele onderdelen in open water en op het strand. Zo nemen deelnemers het op het strand onder andere tegen elkaar op tijdens de 90 meter sprint en in de zee door het zo snel mogelijk uitvoeren van een redding.

Lifesaving Team Vlissingen is het ‘Ocean’ wedstrijdteam van Reddingsbrigade Vlissingen onder leiding van trainers Olivier de Puit, Melvin Schot en Fabian Murre. Op de wedstrijd wist het team in de categorie tot 18 jaar de 1e plaats te bemachtigen op de 90 meter strand estafette (Beach Relay) en de 3e plaats op de ‘Rescue Tube Rescue’. Voor het team, bestaande uit Bas Kleinepier, Martijn van der Kloos, Mitch de Mare, Jurre Boerman en Sven Veen, pakte uiteindelijk mede hierdoor brons in het totaalklassement. In de Hoofdklasse Dames wist Lot Kallemein zich te benoemen tot Nederlands Kampioen, door tijdens de spectaculaire finale op de 90 meter Beach Sprint als eerste over de finish te komen en zo de gouden medaille te veroveren. Naast deze topprestatie heeft de 18-jarige ook twee keer zilver gepakt tijdens de 2 km Beach Run en het populaire onderdeel Beach Flags. Bij het onderdeel Beach Sprint ‘Heren B onder de 18 jaar’ wisten maar liefst drie deelnemers van het Vlissingse Lifesaving Team de finale te bereiken. Hier wist de 16-jarige Martijn van der Kloos als derde over de finish te komen en zo een bronzen plak te bemachtigen.

Na een eerdere succesvolle Lifesaving wedstrijd in Oostende deze zomer, heeft het Vlissingse team het wedstrijdseizoen met dit NK prachtig weten af te sluiten. Met meerdere podiumplaatsen en nieuwe ervaringen kan er weer positief worden uitgekeken naar het wedstrijdseizoen in 2023.