spreuk samantha
spreuk samantha Foto: Shirley Vermeer

Opbrengst Outrun CF 2022

Sport en vereniging

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis. Elk jaar overlijden patiƫnten te jong aan deze aandoening. Door samen te komen staan we stil bij de mensen die we verloren hebben, maar vragen we ook aandacht voor CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of hopelijk in de toekomst te kunnen genezen.

De wandeling gaat jaarlijks van het koopvaardijmonument naar het keizersbolwerk, de gedenkplaats voor Samantha Eising. Dit jaar werd het boekje - Het laatste hoofdstuk- van Samantha Eising gepresenteerd. De verkoop hiervan is daarmee gestart gaat ook deels naar onderzoek en zal worden meegenomen in de opbrengsten voor outrun 2023. Te bestellen via website www.samanthaeising.nl of FB CFoutrun nederland.

Samantha Eising was sinds 2013 ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fribrosis Stichting) en initiatiefnemer en boegbeeld van Outrun CF. Zij is op 03-07-2018 overleden.

Outrun CF is in verhouding een klein evenement maar erg geliefd onder de aanwezigen. Outrun 2023 wordt gehouden op zaterdag 16 september 2023.