Afbeelding
Foto: Scalda

Scalda in de prijzen bij World Skills Belgium

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - In het Belgische Namen heeft Matthijs Oosters een zilveren medaille behaald bij een internationale wedstrijd Cad-tekenen. Oosters volgt de opleiding Technicus engineering bij Scalda in Vlissingen.

Matthijs Oosters heeft het afgelopen jaar meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Skills Heroes en is de beste Cad-tekenaar van Nederland geworden. Nu heeft Oosters ook nog een Zilveren medaille behaald bij de internationale wedstrijd, Startech’s Days in België, als lid van Team Skills Netherlands. Matthijs is samen met drie Nederlandse studenten als Team NL afgereisd naar World Skills Belgium (Namen) waar in totaal naast de vijftig Belgische scholen ook achttien Europese studenten aan mogen deelnemen. Team NL bestaat uit de mbo studenten van de opleiding Applicatie & mediabeheerder, Autotechnicus en Kapper en hun coaches.

Niet alle Belgische deelnemers spreken Engels, dus het is even wennen om de Franse uitleg te begrijpen voor zowel Matthijs als Scalda docent Ronald Schroevers, die internationaal jurylid is bij de Cad-wedstrijden. Matthijs heeft zeer goed gepresteerd en behoort nu bij de Europese toppers op het gebied van Cad-tekenen. Sinds 2008 staan er jaarlijks studenten van Scalda op nationale en internationale podia om medailles voor de beste Cad-tekenaar in ontvangst te nemen. 

Het initiatief om met Team NL mee te doen aan World Skills Belgium is ontstaan uit de wens om de internationale samenwerking verder te versterken en de uitwisseling van beste praktijken tussen de partnerlanden van de World Skills-organisatie. Op 9 december organiseert het team van Scalda weer een kwalificatieronde waar de beste acht van Nederland doorgaan naar het Nederlands kampioenschap in de Rai Amsterdam op 23 en 24 maart 2023.