Busted Feet.
Busted Feet.

Busted Feet viert tienjarig bestaan in De Piek

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - De Vlissingse rockband Busted Feet bestaat tien jaar en viert dat met een concert in De Piek waar de band in mei 2012 voor het eerst optrad. Het jubileumconcert wordt gehouden op vrijdag 25 november. 

Busted Feet is zeker geen onbekende meer in het Zeeuwse en deed heel wat shows in de regio. Met hun mix van blues, vintage rock, soul, glam en minder bekend coverwerk hebben ze een trouwe aanhang verworven. De hele gouden classic rockperiode tussen pakweg 1965 en1975 wordt als inspiratie gebruikt in hun zoektocht naar geschikt covermateriaal. Denk daarbij natuurlijk aan The Beatles, The Stones, The Who en Hendrix, maar ook eigenwijze versies van langere nummers van The Doors en Led Zeppelin, of obscuurder coverwerk werk van The Yardbirds en Them. Ook glamrock van Bowie, Kiss, T-Rex en The Sweet zit wel in elke set verstopt.

Busted Feet speelt al zo’n negen jaar in dezelfde bezetting, maar neemt binnenkort afscheid van bassist/zanger Koen van Soelen. Dit is dus een van de laatste kansen om Koen in actie te zien met Busted Feet. Verder bestaat de band uit: Vincent van Boven op leadgitaar en zang, Casper van Hanegem op drums en Jaap van Boven op zang en gitaar. Twee acts maken deze speciale avond verder compleet: rockband No Point die uit hetzelfde vaatje tapt als Busted Feet en veel vintage rock uit de jaren 70 speelt en daarbij ook een lekkere spontane show neerzetten. En nog Bo Dylan dan die, zoals zijn artiestennaam al doet vermoeden, een setje Bob Dylan-classics brengt. De deur is open om 20.30 uur. Aanvang 21.00 u. Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur.