Afbeelding

Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

Door: Joep Bremmers Algemeen

MIDDELBURG - Vanmorgen is bij de rechtbank in Middelburg het beroepschrift behandeld dat is ingediend door de Stichting Britannia naar menselijke maat. De stichting heeft de rechtbank verzocht om de omgevingsvergunning die is verleend voor de nieuwbouw van Grand hotel Britannia te herroepen.

De Stichting Britannia naar menselijke maat bestaat uit zo’n zeventig belanghebbenden die al eerder bezwaar hebben aangetekend tegen de kolossale omvang van het nieuw te bouwen hotel. Projectontwikkelaar AVV uit Middelburg is voornemens er een nieuw vijfsterren hotel te bouwen dat bestaat uit 205 luxe hotelkamers en hotelappartementen. Eén van de voornaamste bezwaren van verontrustte omwonenden is dat het nieuwe hotel met een hoogte van 64 meter wel erg kolossaal wordt en voor veel slagschaduw in de buurt gaat zorgen.

Overlast
Volgens de Stichting Britannia naar menselijke maat is ten onrechte een omgevingsvergunning voor de bouw verleend. Verder vreest de stichting parkeeroverlast op en rond de boulevard en de achterliggende wijk, riool- en wateroverlast als gevolg van overbelasting van de systemen en overlast van wind. Ook zou het bouwplan in strijd zijn met de Boulevardvisie die de gemeente zelf heeft vastgesteld. Namens de Stichting Britannia naar menselijke maat laat Wim Schipper weten alle vertrouwen in de rechters en in de argumenten van de stichting te hebben en hij verwacht dat de omgevingsvergunning zal worden vernietigd. “Ik wil nogmaals graag benadrukken dat wij vòòr invulling van het gat in de boulevard zijn, maar dat dit kolossale bouwwerk niet past op deze plek in Vlissingen.” De rechtbank doet naar verwachting over zes weken uitspraak.