Wereldrecord Jan Brink
Wereldrecord Jan Brink Foto: Arjen de Bruijn

VLISSINGEN - Afgelopen weekend vond in het Pieter van den Hoogenbad zwembad in Eindhoven de Orangecup plaats.

Aan deze internationale lifesaving wedstrijd namen maar liefst 642 sporters deel uit 14 landen. De wedstrijd was tevens het Nederlands kampioenschap voor Lifesavers uit heel Nederland. Jan Brink van de Vlissingse Stavermanbrigade verbeterde op het onderdeel 100 meter reddingswisselslag het Wereldrecord in zijn leeftijdscategorie 60+. Hij bracht het record naar 1minuut 25.68 seconden. Verder werd hij nog 2 x 2e op de onderdelen 200 meter superlifesaver en 100 meter popvervoeren met zwemvliezen.

De 100 meter reddingswisselslag is een combinatie van 50 meter borstcrawl, 17,5 meter onder water en 32,5 meter popvervoeren. De 22-jarige CĂ©line Brink wist bij deze wedstrijden in de strijd om het Nederlands kampioenschap 1 zilveren medaille op de 200 meter superlifesaver te winnen. Daarnaast behaalde ze 2 bronzen plakken op de onderdelen 50 meter popvervoeren en de 200 meter hinderniszwemmen.[n]