Afbeelding
Foto:

VLISSINGEN - Na twee jaar afwezigheid kan het dit jaar dan toch eindelijk weer doorgaan: het Foute Kerstfeest. Het spektakel vindt op kerstavond 24 december plaats in de Lasloods.


"Het is een soort carnaval met kerstmis," legt organisator Louk Peperkamp uit. De bezoekers van het Foute Kerstfeest komen dan ook in de meest kleurrijke feestkleding. De minimum leeftijd is 18 jaar en het feest duurt van 21.30 tot 3.30 uur.

Goed fout
Het Foute Kerstfeest staat bekend als het grootste en gezelligste kerstfeest van Zeeland. Vorig jaar moest het evenement nog worden afgelast vanwege de lockdown, maar het ziet er naar uit dat niets het feest dit jaar in de weg staat. Er komen 'goed foute' artiesten, foute decoraties, lekker eten, goede en foute dranken en er mag gedanst worden. Het evenement is begonnen in de Timmerfabriek en heeft inmiddels een vaste plek gevonden in de Lasloods. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via ticketacces. Parkeren bij de Lasloods is gratis.

Veerkampjes
Wie niet kan wachten op kerstmis voor een fout feestje kan ook op zaterdag 17 december al terecht in de Lasloods. Dan wordt weer de jaarlijkse Glamour Bingo met de Veerkampjes gehouden. Ook de bingo kon de afgelopen jaren niet doorgaan vanwege corona. Sterren van de avond zijn Ton en Hanny Veerkamp, bekend van de reality soap De Veerkampjes. Het belooft een hele foute bingo te worden want het is de bedoeling dat het publiek zich zoveel mogelijk in tijgerprint hult. De deuren gaan om 19 uur open en de bingo, met prijzen uiteraard, begint om 20 uur. De avond wordt gepresenteerd door Bagiyo van der Leemputte en Anna Houtman. Muziek wordt verzorgd door DJ Muncky en een speciale gast. De prijzen zijn grotendeels gesponsord door Vlissingse ondernemers en de opbrengst van de bingo is bestemd voor de Stichting Buurt- en speeltuinvereniging Scheldekwartier.[n]