Woensdag 7 december

Lunchmenu De Burgerij

12:00 | De Burgerij

Woensdag 7 december wordt er weer een heerlijke lunch bereidt in De Burgerij van 12.00-13.15 uur. Menu: in de Burgerij gemaakte: Soep van de dag (chef’s keuze); Een ragoutbroodje; Salade; Twee belegde broodjes/kopje koffie of thee; Fruit. Opgeven t/m zondag 4 december via wijkcentrumdeburgerij@gmail.com. U kunt de lunch ook komen afhalen om 11.45 uur (dit vermelden bij opgave). Aan deze lunch zijn kosten verbonden.

 

Vrijdag 9 december

Grote kerstbingo

19:30 | vv RCS

Grote kerstbingo VVRCS, vrijdagavond 9 december om 19.30. De zaal gaat open om 18.45. Ook is er een grote loterij en 2 super rondes. Parkeerplaats goed bereikbaar. Spoorstraat 84 in Oost-Souburg. Wedstrijd Nederlands elftal kan gevolgd worden op ons scherm.

 

Inloophuis de Ontmoeting

13:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Inloophuis de Ontmoeting is weer open op vrijdag 9 december in de Rank, de zaal achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8, Oost-Souburg. Dit keer zal de verkoop van 2e handskleding summier zijn, maar er is wel de mogelijkheid om Kerststukjes te maken. Op 23 december zijn we gesloten, we zijn open op 2e Kerst (nadere berichtgeving volgt nog). Openingstijden van de Ontmoeting zijn van 13.30 uur tot 16.30 uur (gratis koffie, thee en lekkers ).

 

Dutch Baroque

19.00 | Sint Jacobskerk

Dutch Baroque voert het feestelijke ‘Weihnachtsoratorium’ uit. Onder leiding van dirigent Gerard de Wit treden op het Dutch Baroque Orchestra op historische instrumenten, Dutch Baroque Vocal Consort, Enide Lebrocquy (sopraan), Oscar Verhaar (alt), Pablo Gregorian (tenor) en Joris van Baar (bas). Vrijdag 9 december 19.30 uur St. Jacobskerk in Vlissingen (inleiding door Arie de Bruijn om 19.00 uur). Kaartverkoop: www.dutchbaroque.nl. Kinderen tot 12 jaar gratis . Let op: aan de deur betaalt men extra. De inleidingen zijn gratis.

 

Zaterdag 10 december

Oud papier actie

9:00 | AH XL terrein

Zaterdag 10 december van 9.00 tot 11.00 is er een oud papier actie op het AH XL terrein aan de Gildeweg in Vlissingen. Deze actie wordt gehouden in een zeecontainer aldaar op het terrein . De organisatie en opbrengst is voor de PKN in Vlissingen. De PKN zetelt in de St. Jacobskerk, het mooiste monument van Vlissingen.

 

Zeeuwse Sien

13:30 | Lammerenburcht

De Zonnebloem afd. Vlissingen organiseert op zaterdag 10 december een voorstelling van 'Zeeuwse Sien' in de blauwe zaal van VCB Lammerenburg, Zuidbeekseweg 22 te Vlissingen. Deze middag kunt u genieten van een afwisselend en hilarisch programma met liedjes en sketches in het Zeeuwse dialect. Uiteraard wordt deze middag ook weer de inwendige mens verzorgd en is er een grote loterij. Aanvang van de middag: 14.00 uur. Zaal open: 13.30 uur. Einde middag omstreeks: 16.30 uur.

 

Kerstmarkt

15:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Wijkcentrum de Burgerij staat zaterdag 10 december volledig in het teken van de kerst! Op de kerstmarkt is van alles te beleven. De kerstmarkt vindt zaterdag 10 december plaats van 15.00u tot 18.30u in wijkcentrum de Burgerij aan de van Hoogendorpweg 58a te Vlissingen. Wijkcentrum de Burgerij is altijd opzoek naar vrijwilligers. Meld je aan via de website van de Burgerij of door een e-mail te sturen naar: wijkcentrumdeburgerij@gmail.com

 

Ieder vogeltje zingt zoals..

19:30 | Sint Jacobskerk

De Raad van Kerken in Vlissingen organiseert op zaterdagavond 10 december in de Sint Jacobskerk een zangavond in het teken van Advent. Aan deze avond zullen verschillende koren uit de gemeente Vlissingen hun medewerking verlenen. Het belooft een gevarieerde avond te worden waarin ieder koor haar eigen repertoire ten gehore zal brengen, een avond van eenheid in alle verscheidenheid. We beginnen om 19.30 uur en hopen de avond rond 21.00 uur te beëindigen. Kom luisteren en meezingen!

 

Zondag 11 december

Open Ateliers Kipvis

13:00 | Kipvis

Op zondag 11 december  zijn de ateliers in Kunstwerkplaats KipVis aan de Dreestraat 2 Vlissingen te bezoeken tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De daar aanwezige kunstenaars, die binnen verschillende disciplines werken, nodigen u van harte uit voor een persoonlijke ontmoeting en een kennismaking met nieuw werk. 

 

Dinsdag 13 december

Workshop Android-telefoon

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Veel mobiele telefoons werken met het Android-systeem. Wil je beter om leren gaan met je Android-smartphone? In deze gratis workshop bespreken we de app Contacten en bespreken we kort andere communicatie mogelijkheden op de Android-telefoon. De workshop vindt plaats in de ZB, Spuikomweg 7, 4381LZ Vlissingen. Je kunt je aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB.