Afbeelding
Foto: Amber Janssen

Conservatieve Partij meldt zich aan voor verkiezingen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT -Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Woensdrecht in maart zullen zeven partijen deelnemen. Aan het einde van het jaar heeft het Centraal Stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Woensdrecht besloten de Conservatieve Partij (CON) te registreren.

De Conservatieve Partij (CON) doet zo op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als lijst nummer 7. De overige partijen die deelnemen zijn de huidige partijen ABZ, CDA, VVD, D66, AKT en PvdA. CON-voorzitter is de heer Jens van Kakerken. Volgens burgemeester Steven Adriaansen was de laatste keer dat een nieuwe partij zich aanmeldde in 2009. “Dat was toen de partij Alle Kernen Troef (AKT) voor de gemeenteraadsverkiezingen van Woensdrecht van 2010.”

Kieslijst
Op 31 januari zullen alle deelnemende partijen hun kandidatenlijsten bekend maken. “Tijdens de ‘Dag van de Kandidaatstelling’ is het in Woensdrecht goed gebruik dat de politieke partijen in gezamenlijkheid de kandidatenlijsten bij de burgemeester indienen”, aldus Steven Adriaansen. Op de uiteindelijke kieslijst staat vermeld wie zich verkiesbaar stellen en in welke volgorde. Om de opkomst te bevorderen en inwoners weloverwogen te laten stemmen, zullen onder meer de jongeren die voor het eerst mogen stemmen een brief krijgen van de burgemeester en worden digitale borden ingezet in de vijf kernen. De komende gemeenteraadsverkiezingen is het ook mogelijk verspreid over drie dagen te stemmen, waarvan 16 maart op alle stembureaus.