Prins Zjim I en Nar Luukske pakke de draod trug oep.
Prins Zjim I en Nar Luukske pakke de draod trug oep. Foto: Patricia Vollebregt

Programma carnaval 2022 Ostrecht

Sport en vereniging

Zaterdag 26 februari:

Prinse Matinee

13.30 uur verzamelen op de Markt bij de Kiosk voor de 4e intocht van Prins Zjim I. Aansluitend aan de intocht is er voor alle Osse, Koeie en Kalfkus het Prinse Matinee in de Harmoniezaal. Trek je mooiste prinsenpak of prinsessenpak aan en kom naar de Markt om 13.30 uur!

Zondag 27 februari:

De Ostrechtse Rwooie Spellekes Draod

Op zondagmiddag om 12.00 uur start de speurtocht voor alle Osse, Koeie en Kalfkus. De tocht is te lopen tot 16:00 uur en is circa 3,5 km lang. Prins Zjim I en Nar Luukske hebben voor jullie op de route allemaal leuke spelletjes bedacht. Op jullie scoreformulier kan je dan bijhouden welke spelletjes je hebt gedaan en hoeveel punten je bij elk spel hebt behaald. Vergeet niet onderweg goed rond te kijken. Op verschillende plekken zul je woorden zien hangen, die samen een zin vormen. Een deelnameformulier kan je online downloaden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een formulier te kunnen downloaden, stuur dan een e-mail naar ossekoppe@hotmail.com of kom een formulieren ophalen bij een van de spellen of op de Markt die middag.

Maandag 28 februari:

Narrebal

Op maandag is het groot feest, want dan is Nar Luukske jarig! We willen aan jullie allemaal vragen, om verkleed als Nar naar de cafes te komen. Daarom zullen Prins Zjim I en Nar Luukske deze middag vanaf 15.00 uur aanwezig zijn op het dorp om met jullie allemaal lekker te hossen, dansen en natuurlijk de zevensprong te doen.

Eetcafé Boulevard: 15.00-16.00 uur
Café De Snor: 16.00-17.00 uur
Café Harmoniezaal: 17.00-18.00 uur

Verkleedwedstrijd

Omdat we jullie tijdens de carnaval altijd graag leuk verkleed zien, willen we dat nu ook aan jullie vragen. Maak een leuke carnavaleske foto of video en verstuur die vervolgens naar ons via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of ons e-mailadres ossekoppe@hotmail.com.

Dinsdag 1 maart:

H’Os en Dweilmiddag

Op carnavalsdinsdag staat er een heuse h’Os & Dweilmiddag op het programma. Verzamelen om 14.00 uur aanwezig te zijn bij de Kiosk op de Markt. We zullen dan eerst dweilend door het dorp lopen, om vervolgens de h’Os & Dweilmiddag in de cafés voort te zetten.

Eetcafé Boulevard: 15.00-16.00 uur
Café Harmoniezaal: 16.00-17.00 uur
Eetcafé Boulevard: 17.00-18.00 uur

Rondrit

Om 19.00 uur zullen Prins Zjim I & Nar Luukske op de Os een rondrit door het dorp maken, om langs alle Osse, Koeie en Kalfkus te komen. De route die ze rijden is: Start bij de Brouwer aan de Brouwerij, ZrM Adolphinestraat, Kon. Wilhelminastraat, Markt, Dorpsstraat, Kerkstraat, Molenstraat, Kennedylaan, Paus Joanneslaan, Bevrijdingstraat, Schaepmanlaan, Kennedylaan, Molendreef, Bevrijdingstraat, Lievevrouwestraat, Het Hoefke, Europastraat, Molenstraat, Stenenhoef, Molendreef, Kleine Dorpsstraat, Lievevrouwestraat, Duinstraat, O.L.V. ter Duinenlaan, Kon. Wilhelminastraat.

Os Verbranding

Om 00.00 uur is het traditionele verbranden van de Os op de Markt en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I. Met daarbij het dansen van de Zeuvensprong en het zingen van het afscheidslied van de Ostrechtse carnaval.