Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

Café Harmoniezaal op oorlogssterkte tijdens carnaval

Door: Roland Pijnen Algemeen

OSSENDRECHT - Carnaval gaat na een jaar zonder festiviteiten door. Er geldt geen sluitingstijd en zowel de 1,5-meterregel als de coronapas verdwijnen. Café Harmoniezaal in Ossendrecht kan, na twee jaar vol lockdowns, weer op honderd procent capaciteit draaien.

Lenneke Voesenek, eigenaar Café Harmoniezaal in Ossendrecht, had het niet verwacht. “Ik zat juichend voor de tv.” Tekenend voor deze onverwachte versoepelingen is een advertentie met de verkoop van bierpakketten in de jaarlijkse krant van Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht. Dat gold als alternatief van het beperkt kunnen vieren van carnaval. De kroegbaas hoeft, door de versoepelingen, niet te denken aan alternatieven. Maar tóch staat het in de krant. “De krant was al gedrukt”, vertelt ze.

Voorbereiding
Lenneke en haar man/mede-eigenaar Dave Voesenek bleven niet hangen in de euforie. Woensdag, de dag na de aangekondigde versoepelingen, werden de eerste voorbereidingen getroffen. De zaal van café Harmoniezaal, waarin tijdens het laatste voorweekend een kinderbal werd georganiseerd en waarin vrijdag 25 februari het carnavalsbal van ODIO en zondag 27 februari de Après Ski Party worden georganiseerd, is omgetoverd tot waar carnavalswalhalle. “De zondagavond tijdens carnaval is het rustigst. Middels een thema geven we extra jus aan de avond”, aldus Lenneke.