Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

HUIJBERGEN - De carnavalsoptochten met wagens van Hoogerheide/Woensdrecht, Ossendrecht, Huijbergen en Putte gaan niet door. Daar helpt lezen noch bidden aan. Ook nu er versoepeld is.


Bouwclub de Bokkerijders krijgt opnieuw een bittere pil te verwerken. “Het enthousiasme in de club is aan het afnemen.” Inkomstenbronnen zoals prijzengeld van optochten en sponsoren worden gemist. “Veel clubs varen op hun laatste adem”, zegt Patrick Huigens, voorzitters B.C. de Bokkerijders. Huigens, carnavalsliefhebber in hart en nieren, kijkt naar alternatieven.

Het uitstellen van de carnavalsoptocht naar de zomer is geen optie. "De mindset is dan anders”, aldus Huigens. De Bokkerijders, bouwclub uit Huijbergen die normaliter de carnavalsoptocht in Hoogerheide, Huijbergen en Bergen op Zoom verrijden, wou aanhaken aan de Reuzenstoet in Bergen op Zoom, die eens om de vijf jaar wordt gehouden. "Dat plan is afgeketst. De identiteit van de Reuzenstoet wordt daardoor aangetast. Daar kan ik me wat bij voorstellen”, zegt Huigens. Mocht het zover komen dat er een lichtstoet komt, dan doet B.C. de Bokkerijders mee met de carnavalswagen die in eerste instantie bedoeld was voor de carnavalsoptocht in 2021. "Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan.” Elk nadeel heb zijn voordeel, ziet Huigens. "De wagen neemt de maximale plek in de werkplaats in beslag. De wagen wordt groter dan ooit."[n]