Afbeelding
Foto: José van der Wegen

‘Ik moet me er nog verder in verdiepen’

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

WOENSDRECHT - Zeven verschillende politieke partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Woensdrecht. En al die partijen hebben eigen standpunten. Dat maakt het voor de kiezer niet altijd gemakkelijk een keuze te maken. 

Christel van Meir, een echte Ossendrechtse, weet in ieder geval nog niet naar wie haar stem zal gaan deze gemeenteraadsverkiezingen. Maar stemmen doet ze wel. “Stemmen is belangrijk. Je hebt stemrecht, dan moet je je stem ook uitbrengen.”  Maar op wie, dat is dat dan de vraag. “Ik heb me er nog niet zo heel erg in verdiept dit keer, moet ik bekennen. Dat moet ik nog doen. Mijn stem zal overigens wel naar iemand uit Ossendrecht gaan. Een gemeenteraadslid uit Ossendrecht komt ook meer op voor de belangen van het eigen dorp.” 

Eigen dorp
En opkomen voor het eigen dorp vindt Christel erg belangrijk. “Ik ben bijvoorbeeld van mening dat veel naar een dorp als Hoogerheide trekt. In Ossendrecht is het winkelbestand erg klein. Ik weet niet welke partij hier iets aan kan of wil doen, maar ik vind dit wel een aandachtspunt.” Door zich te verdiepen in de diverse standpunten van de partijen, hoopt Christel straks een keuze te kunnen maken. “De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor mij belangrijk, omdat je via je stem toch invloed kunt uitoefenen.”