Afbeelding
Foto: José van der Wegen

‘Het is een leuke uitdaging’

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Drie verkiezingsdagen, acht reguliere stembureaus op woensdag en drie vervroegde stembureaus op maandag en dinsdag in Putte, Hoogerheide en Ossendrecht. De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vormen een uitdaging voor het Team Verkiezingen in Woensdrecht.

Maar volgens Martijn Gijzen, teammanager Publieksplein en daarmee betrokken bij de werkgroep verkiezingen, is het wel een hele leuke uitdaging. “Sinds september zijn we al bezig met de voorbereidingen. Eigenlijk werken we dan een soort kalender af, waarbij praktische, maar ook formele zaken aan bod komen.” De bemensing van de stembureaus is vaak één van de lastigste zaken om te regelen. “Standaard hebben wij in de gemeente Woensdrecht al vier mensen op het stembureau zitten. Nu zijn dat er vijf.” 

Reserve
Momenteel staan zo’n 140 tot 150 vrijwilligers ingedeeld. Maar COVID-19 speelt hier ook parten. “We hebben nu al een deel van de mensen die reserve stonden aan moeten stellen, omdat mensen zich af moesten melden. Wat dat betreft blijft het moeilijk.” Stembureauleden en tellers blijven dan ook welkom. “De enige vereisten zijn dat je 18+ moet zijn, goed Nederlands kunt en e-learning wilt volgen. Aanmelden kan via mijnstembureau-woensdrecht.nl. Kijk voor informatie over de verkiezingen op www.woensdrecht.nl/verkiezingen of contacteer het team verkiezingen via verkiezingen@woensdrecht.nl.