Uitzicht vanaf de steilrand, een aantal jaren gelden.
Uitzicht vanaf de steilrand, een aantal jaren gelden. Foto: Natuurmonumenten

Wandeling Meiduinen door Natuurmonumenten

OSSENDRECHT - Speciaal voor aanwonenden, bezoekers en betrokken organisaties organiseert Natuurmonumenten op vrijdag 11 maart een wandeling in de Meiduinen. Tijdens deze wandeling delen we informatie over de uitvoering van natuur- en beleefplannen in het gebied.


Sinds 2016 is Natuurmonumenten eigenaar van delen van de voormalige Groeve Boudewijn. Onder de naam ‘Meiduinen’ wordt dit natuurgebied verder ontwikkeld. De plannen zijn in 2018 gemaakt met bijdragen van omwonenden en bezoekers. Nu komt het plan voor de wandelroute in de uitvoeringsfase.

De komende maanden realiseren we een wandelroute in de Meiduinen en knappen we de entrees van het gebied op. Ook zorgt Natuurmonumenten dat de steilrand beter beschermd wordt. In deze steilrand zijn de grondlagen van de wal tot aan de ijstijd aanwezig. Het is een aardkundig monument en heel waardevol. Vanaf de steilrand kijk je uit op het open heidegebied.

De steilrand wordt mogelijk onderdeel van Geopark Schelde-Delta. Dit is een UNESCO-status, een soort Michelin ster voor geologisch unieke landschappen. Het Schelde-Delta gebied met de Brabantse Wal, Zeeland en Vlaanderen gaan een aanvraag doen voor deze status.


Wandeling
Tijdens een wandeling op vrijdag 11 maart krijgen geïnteresseerden een toelichting op de aanleg van de wandelroute en de natuur in het gebied. Na de werkzaamheden wordt het gebied samen met onze betrokken vrijwilligersgroep gemonitord en beheerd.

Wandeling werkzaamheden Meiduinen | vrijdag 11 maart | 15.00 -16.30 uur
Opgeven kan gratis via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/brabantse-wal en klik op ‘agenda'. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen.[n]