Amnesty International: collecte van 13 tot en met 19 maart

WOENSDRECHT - Stop onrecht. Steun Amnesty. Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Denk op dit moment met name aan de gebeurtenissen in Oekraïne of aan de schending van de mensenrechten in China. Denk ook aan de vele vluchtelingen die voortdurend onderweg zijn, op zoek naar een beter bestaan. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.

Amnesty maakt onrecht zichtbaar en zet de daders onder druk. Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit doet Amnesty via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.


Ieder mensenleven is een strijd waard. Amnesty boekt successen. Mensen worden vrijgelaten, martelingen worden gestopt, beleid wordt veranderd. Al duurt het decennia om wetgeving aangepast te krijgen, of jaren om een gevangene vrij te krijgen, Amnesty geeft niet op.


Uw donatie geeft mensen vrijheid. Helaas blijft onze strijd nodig. Met uw bijdrage, kunnen we opkomen voor de mensen van wie de mensenrechten geschonden worden, kunnen we meer onderzoek doen, meer acties voeren en meer mensen redden.


Doneren kan op de volgende manieren:

- storting op het landelijke rekeningnummer NL45 TRIO 0198 1000 00.

- via de collectebus of de QR-code van de collectant.

Voor meer en uitgebreide informatie verwijzen wij naar de website www.amnesty.nl.

Amnesty International hoopt dat velen een bijdrage doen. Daarvoor alvast bedankt.[n]