Wit aan zet en wint
Wit aan zet en wint Foto: René Punt

Tweestrijd blijft voortduren in schaakcompetitie

BERGEN OP ZOOM - De tweestrijd tussen Bas van de Putte en Berend Ruben blijft ongemeen spannen. Vrijdag 2 maart wonnen beide matadoren hun partij. De strijd tussen de youngsters op de vereniging is in remise geëindigd.


Volgende week spelen de zaterdagteams van BSV weer voor de KNSB-competitie.


Interne competitie

De uitslagen van 4 maart waren: Bas van de Putte - Bert van der Linden 1-0; Pieter-Jan Demmers - Berend Ruben 0-1; Oliver de Hert - Henry Groenveld 1-3; Wesley Hopmans - Kees de Looff ½-½; René Punt - Alexander van ’t Hoff 1-0; Jules van Raaij - Thom Iriks ½-½; Marius Lodder - Sander Demmenie 1-0


Stand interne competitie

In de stand veranderde niet veel. Koploper Bas van de Putte bleef een haarlengte voor op Berend Ruben. Deze twee spelers gaan ongetwijfeld de prijzen verdelen aan het eind van het seizoen. Oliver de Hert is door zijn overwinning op voorzitter Henry Groenveld “los” komen te staan van de rest van de schakers, maar heeft een schier onoverbrugbare afstand van de eerste twee. De jongste spelers in de seniorencompetitie Thom Iriks en Jules van Raaij klimmen langzamerhand op naar een plaats in de middenmoot.


Extern

Zaterdag spelen de teams van BSV of zoals ze te boek staan bij de KNSB Bergen op Zoom weer hun wedstrijden. Het eerste team van BSV moet het in klasse 3G opnemen tegen het 2e team van Sliedrecht. In klasse 5F speelt het tweede team van BSV tegen het 2e team van Rijswijk. En in klasse 6E speelt het derde team van BSV tegen het 2e team van DSC uit Dongen.


Jeugd

De jeugd van BSV heeft een weekje carnavalsvakantie achter de rug. A.s. dinsdag gaan de lessen en de competities weer door in het Juvenaat aan de Pater Dehonlaan.


Schaakproblemen

Allereerst de oplossing van het probleem van vorige week. De stand was: Wit Kg2, Dh5,Ta7, Pf4, Pf6; pi: e5, f2, g3 en h4 Zwart: Kh8, Db2, Tc2, Tf8, Pd1, Pf3; pi: b3, d5, e6, f7, g7 en h6. Wit wint.

Dat gaat als volgt: 1. Pg6+ fxg6  2. Dxh6+ gxh6 3. Th7#. Alle zetten van zwart waren gedwongen zetten. Dat moest ook wel anders neemt zwart de aanval over.

Het nieuwe probleem: wit speelt en bereikt een winnende stelling. Hoe?[n]