Alle deelnemers aan de Table Stars ochtend bij Hotak'68.
Alle deelnemers aan de Table Stars ochtend bij Hotak'68. Foto: Linley Steenbak

Table Stars tafeltenniswedstrijden in Hoogerheide

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Afgelopen zondag werd bij Hotak’68 uit Hoogerheide in MFC Kloosterhof de 2e ronde van de Table Stars competitie gespeeld. Negen deelnemers hadden zich aangemeld om aan deze sportieve ochtend deel te nemen. Vijf spelers van Hotak’68 en 4 van buurverenigingen Vice Versa’51 uit Oudenbosch en Tanaka uit Etten-Leur.

Doel van deze wedstrijdochtenden is om wedstrijdervaring op te doen, spelregels leren toe te passen en samen met spelers van andere verenigen een leuke tafeltennisochtend te hebben.

Warming up

De ochtend wordt altijd gestart met een leuke warming up. Na een aantal rondjes gelopen te hebben werd het tijd voor actie. In het reactie spel ging het erom wie van de 2 spelers als eerste de pion wist te pakken. Stand in tafeltennis houding,  en later al plankend moest de kinderen de actie uitvoeren en bij het woord pion sneller dan je tegenstander de pion weten te pakken. Daarna speelden de 2 teams het ren spel boter, kaas en eieren. Het team wat het snelst 3 op een rij had werd de winnaar.

Wedstrijden

Na de warming up was het tijd voor het spelen van wedstrijden. Er werd een wedstrijd gespeeld 2 tegen 2 en 1 wedstrijd 2 tegen 3. Ieder spelers speelt een aantal enkelwedstrijden en 2 spelers spelen een dubbel.

Vice Versa’1 uit Oudenbosch speelde tegen Hotak’68 2  met Tom van Oers en Thimo van Ingen. Er werd heel goed gespeeld met spannende games. Tom van Oers wist zijn beiden wedstrijden te winnen. Thimo voegde hier 1 overwinning aan toe. Samen wonnen ze ook de dubbel van Bjorn en Annemein waardoor de eindstand werd bepaald op 4-1.

Hotak’68 1 speelde tegen Tanaka 1 uit Etten Leur. Ook in deze wedstrijd waren er mooie rally te bewonderen. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarbij Finn D’Hondt 1 wedstrijd wist te winnen. Thomas Burgers won ook knap één partij. Helaas kwam Tijmen Janvier niet tot winst. De dubbel moeten Thomas en Tijmen ook aan de jongens van Tanaka laten, waardoor de eindstand 2-3 werd voor Thomas en Thije uit Etten Leur.

Afsluiting

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld werd nog een eindspel gespeeld. Eerst werd het krantenspel gespeeld. Op de tafel ligt een opengevouwen krant, indien de krant werd geraakt wordt deze dubbelgevouwen tot de kleinste vorm, als laatste moet een papier obstakel geslagen worden. Het team wat dit het eerste voor elkaar had, werd de winnaar.

Afsluitend werd er nog een smash spel gespeeld. Er werd gestart van 1 van de 3 ballen goed smashen, daarna 1 van de 2 en daarna 1 van 1. Bij een goede smash bleef je in het spel, bij een foutieve smash diende je achter een hekje een smash bal proberen te vangen. Indien gevangen mocht je weer deelnemen. De speler die het langst in het spel bleef werd de winnaar. Deze keer was dat Tom van Oers.

Interesse om te tafeltennissen?

Heb je interesse om te komen tafeltennissen bij Hotak’68? Jeugd, senior of parasporter je bent van harte welkom tijdens één van onze trainingen. Als je meer wil weten kan je ons mailen of bellen voor meer informatie.

Ons emailadres is hotak68@ziggo.nl of je kan bellen met Adriënne Suijkerbuijk. Op werkdagen na 18.00 uur.

Raadpleeg onze website voor meer informatie: www.hotak68.nl.