Jacqueline Sommeling (links) samen met een cliënt.
Jacqueline Sommeling (links) samen met een cliënt. Foto: Roland Pijnen

Lentedag bij kinderboerderij De Leemberg

Door: Roland Pijnen Algemeen

WOENSDRECHT - Kinderboerderij De Leemberg in Woensdrecht is, door het mooie lenteweer, sinds vorige week weer te bezoeken. Op 4 mei van wordt er van 11 tot 16 uur voor het eerst een Lentedag georganiseerd waar kinderen kunnen genieten van tal van activiteiten. 

De kinderboerderij en het terras zouden eigenlijk 1 april open gaan. Dat werd 8 maart, vanwege het goede weer. “We zijn bezig met het voorbereiden van cliënten”, vertelt Jacqueline Sommeling, eigenaar zorg- en kinderboerderij De Leemberg. Cliënten die er wonen of aan dagbesteding deelnemen, leren door middel van cursussen en het maken van een examen onder andere hoe klanten benaderd horen te worden.

Lentedag
Op de Lentedag worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo komt er een schminker, staat er een springkussen en zijn er ponyritjes. In de lente worden de schapen op de boerderij geschoren. “Met die wol moet ook wat gebeuren”, zegt Sommeling. Een spinner spint het en geeft er tekst en uitleg over. “Maar er wordt ook informatie gegeven over de zorg die wij bieden.” Om alles overzichtelijk te houden, gaat Sommeling een routekaart verzorgen. Hoewel de kinderboerderij tijdens de coronacrisis een van de weinige plaatsen was waar kinderen naartoe konden, kon iets soortgelijks als een Lentedag geen doorgang vinden. “Dat heb ik gemist. Ik vind het leuk als kinderen genieten”, zegt Sommeling. “De bedoeling is om elk jaar zoiets te organiseren.”